Dok se spor ne riješi, nemaju zvanično ime

Ovo je otkriveno u najavi za Fusion festival u Splitu gdje je trebalo da nastupe kao Prljavo kazalište

5579 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Filip Roganović
Foto: Filip Roganović

Muzičari Jasenko Houra i Mladen Bodalec više neće nastupati kao Prljavo kazalište, od sada će se njihov bend zvati Houra grupa.

Ovo je otkriveno u najavi za Fusion festival u Splitu gdje je trebalo da nastupe kao Prljavo kazalište. Međutim, na službenim stranicama festivala grupa je najavljena kao Houra grupa. U najavi je navedena biografija Prljavog kazališta, međutim bend je najavljen kao Houra grupa.

”Mi smo se žalili i još uvijek čekamo presudu. Do tada se možemo zvati i ‘Crnih 5’ ili ne znam kako... Na Fusionu nastupamo, ali nemamo ime dok se to ne riješi. Naravno, sad organizatori više ne pišu Prljavo kazalište jer rizikuju kaznu, ali i mogućnost da se koncert zabrani. Ne možemo znati, možda se presuda donese sutra, pa ćemo od tada ponovno moći da koristimo svoje ime. Do tada nemamo ime”, otkrio je za Večernji list Houra.

Da podsjetimo, problemi su navodno nastali kada je Houra počeo da radi samostalne projekte pod imenom benda, ne poštujući prava Tihomira Fileša, zbog čega je slučaj stigao i do suda.

Trgovački sud u Zagrebu donio je privremenu mjeru kojom Jasenko Houra i Mladen Bodalec više ne mogu da nastupaju pod imenom Prljavo kazalište, Prljavci ili drugim sličnim nazivima, ali i pod kojom su primorani da otkažu sve dogovorene aktivnosti pod zaštićenim nazivima.

Bonus video: