Radovanović spreman za put u Lisabon: Jedva čekam da šou počne

“Ja sam operisan od treme, živim za momente kao što je ovaj koji nam predstoji, a to je nastup pred ljudima uživo"
52 pregleda 1 komentar(a)
Montevizija, Vanja Radovanović, Foto: Filip Roganović
Montevizija, Vanja Radovanović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 27.04.2018. 14:20h

Kako se i očekivalo, predstavnika Crne Gore na Evroviziji Vanju Radovanovića na bini će pratiti još pet članova tima, sve je spremno za put u Lisabon, a tamo se nikšićki kantautor i ekipa nadaju da će ostaviti pozitivan utisak.

Radovanović je “Vijestima” kazao da će mu društvo na sceni Eurosonga praviti Bole Martinović za klavirom, čovjek koji potpisuje aranžman pjesme “Inje”, te četiri vokala: Lena Kuzmanović, Jelena Đurić, Ivana Vladović i Ana Mašulović.

Radovanović je još ranije istakao da je neizbježno da će ga pratiti više pjevačica, jer je pjesma koju će izvesti u Lisabonu puna vokala, koji se na Eurosongu moraju izvoditi uživo.

“One su već bile nekoliko puta na Evroviziji i znamo se od ranije. Staša Stanković, koja takođe ima evrovizijskog iskustva, radi koreografiju i to se privodi kraju, tako da ćemo imati brzo taj finalni proizvod. Čim dođemo u Lisabon vidjećemo kako sve to izgleda na stejdžu, ovako je sve prilično lijepo i jednostavno, jer na to smo išli. Milena Đurđić je šila kostime za nas, u onako tipičnom minimalističkom duhu”, objasnio je muzičar.

Radovanović će sa ekipom u Lisabon krenuti u ponedjeljak 30. aprila, 2. maja ga očekuje prva u nizu proba, a zvanični nastup 10. maja. Crnogorski predstavnik kaže da treme nema.

“Ja sam operisan od treme, živim za momente kao što je ovaj koji nam predstoji, a to je nastup pred ljudima uživo. A uzbuđenja sigurno ima, onog pozitivnog, jer to je jedna velika predstava, ne samo taj dan nego uopšte u cijelom pripremnom periodu i stvarno jedva čekam da dođem tamo i da krene šou”, uzbuđeno će muzičar.

Kao i svi ostali akteri najpoznatijeg evropskog muzičkog takmičenja, Radovanović je posljednje mjesece iskoristio da promoviše sebe i svoju pjesmu. On smatra da su sva ta putovanja koja su sad iza njega bila plodonosna.

“Jedno je kad imaš proizvod koji okačiš na Jutjub, a drugo ono što se očekuje kada to čuješ uživo. Mislim da smo uspjeli prije svega da približimo pjesmu i taj neki moj odnos sa novinarima i publikom, koji je bio veoma neposredan. Ali prava priča naravno kreće tek kad se dođe tamo, kad to vide i čuju na probama, malo se mijenja mišljenje sve te javnosti evrovizijske: medija, žirija, publike... Jer sva predviđanja koja do sada imamo nisu toliko stabilna, koliko kad sve počne”, objašnjava muzičar.

On nije želio da ocjenjuje kolike su mu šanse za prolaz u finale, uspjeh koji su do sada postigli samo Sergej Ćetković i Nenad Knežević Knez. Prema kladionicama, za sada manje šanse da prođu u finale iz grupe u kojoj je Crna Gora imaju samo Malta, Gruzija, Slovenija i San Marino.

“Evrovizija je kompleksna. Naravno da je bitna pjesma i nastup, ali što se tiče plasmana gomila stvari tu utiče. Ne mogu da se opterećujem tim, jer ja sam prije svega muzičar, ovoga puta predstavljam Crnu Goru i trudiću se da to radim što dostojnije. Siguran sam da će taj nastup da bude lijep i efektan, a kako ćemo se plasirati ne mogu da kontrolišem. Nadam se da ćemo ostaviti pozitivan utisak što se pominjanja Crne Gore 2018. u vezi sa Eurosongom i tim ću biti zadovoljan”, zaključio je nikšićki kantautor.

Bonus video: