Još jedan studijski album Peppersa

Američki pankeri žele da obraduju publiku jer imaju dosta novih pjesama

2674 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Matt Sayles
Foto: Matt Sayles

Pošto su albumom “Unlimited Love” ponovno osvojili svijet, vratili gitaristu Džona Frušantea u bend i krenuli na svjetsku turneju, američki pankeri “Red Hot Chili Peppers” najavljuju da će ove godine objaviti još jedan studijski album.

”Krenuli smo u potragu za samim sobom kao bendom koji smo nekako oduvijek bili. Samo iz zabave svirali smo i naučili neke stare pjesme. Ubrzo smo započeli misteriozni proces stvaranja novih pjesama. Prelijep djelić hemije koji se upleo u to sprijateljio se s nama stotinama puta na tom putu. Jednom kada smo pronašli tu zvučnu sliku, samo smo nastavili da radimo i nismo imali razlog da prestanemo da pišemo. Bilo je to kao san”, kazali su članovi ovog popularnog benda.

”Kad je sve rečeno i učinjeno, naša ljubav jedno prema drugome i čarolija muzike podarili su nam više pjesama nego što smo znali šta da radimo. Pa smo na kraju shvatili. Dva albuma koja će biti objavljena jedan za drugim od kojih je drugi jednako značajan kao i prvi ili bi trebalo da bude obrnuto”, napominju iz Red Hot Chili Peppersa i dodaju da je “Return of the Dream Canteen” sve što jesu i što su ikada sanjali da će biti, album napravljen “krvlju njihovih srca”.

Novi album će biti u prodaji od 14. oktobra, a već može i da se naruči. Zasada će biti dostupan na dvostrukom crnom vinilu, CD-u, kaseti i digitalno.

Bonus video: