”Envision” stvarao sa ljetom u glavi

Traka crnogorskog producenta našla se na kompilaciji italijanskog lebela “Noting is real vol. 4”

3002 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Marija Stanković
Foto: Marija Stanković

Crnogorski DJ-evi i producenti sve češće imaju priliku da svoje trake objavljuju za svjetske izdavačke kuće i ostvaruju saradnje sa umjetnicima i kolegama iz inostranstva. Nakon što je ostvario saradnju sa jednim od najznačajnijih muzičara progresiv haus žanra ikad - Nikom Vorenom, na čijoj je popularnoj kompilaciji “Balance” objavljena traka “Moment”, ulcinjski DJ i producent Stefan Stojović, koji nastupa pod pseudonimom Lerr, može se pohvaliti novim uspjehom.

Naime, njegova najnovija traka “Envision” našla se od petka na kompilaciji iza koje stoji italijanski lebel “Noting is real”. Pored Lerra, na istom izdanju našla se i traka ‘Spaghetti electrico’ koju su zajednički radila dva crnogorska producenta - Vesko Lazović (Pim Secle) i Peko Joković (Pelzensers).

”Već neko vrijeme unazad komuniciramo u vezi sa muzikom i izdavanjem moje muzike na Noting is Real izdavačku kuću. Tako da je do saradnje došlo maltene spontano, kada sam im poslao moju traku ‘Envision’. Imao sam sreću da oni već nakon nekoliko dana odgovore pozitivno, te su me obavijestili da žele da se ona nađe na njihovoj ljetnjoj kompilaciji”, ispričao je Lerr kako je došlo do saradnje sa lebelom “Noting is real”.

Ljeti mnogi producenti upravo prave trake koje će se puštati na festivalima, ali i plažama, a dok je stvarao istu Lerr u razgovoru za Vijesti otkriva šta mu je bila inspiracija:

”Traku sam uradio na zimu u želji za ljetom i ljetnjim događanjima. Tako da su glavna inspiracija sunce, pijesak i ljetnje noći, i jednostavno se desilo da je uradim sa ljetom u glavi”, ispričao je on.

Ipak, bilo mu je teško da žanrovski opiše traku koju je objavio italijanski lebel.

”S obzirom da skoro svakodnevno isplivavaju novi žanrovi elektronske muzike, moj neki pravac konkretno za ovu traku je takozvani Indie Dance, po modernom nazivu najpoznatijeg sajta za prodaju muzike - Beatport”, opisao je svoju najnoviju traku Lerr kome ovo nije prvi put da neka njegova traka izađe na nekoj kompilaciji koju objavljuje svjetski lebel. Na pitanje koliko je teško producentima sa ovih prostora da dođu do vrhunskih izdavača, odgovara:

”Pa, uvijek je teško stupiti u kontakt sa većim izvođačima, ali kvalitet se čuje prije ili kasnije. Tako da vjerujem da upornost i istrajnost dovode do željenih ciljeva”, savjetuje on.

Imao je priliku da presluša i kompozicije koje su se našle na istoj kompilaciji, traku “Spaghetti Electrico” iza koje su stali crnogorski producenti Pim Secle i Pelzensers posebno izdvaja:

”Njihovu muziku vrtim često na svojim nastupima, tako da ni njihovo posljednje izdanje nije izuzetak. Uvijek volim da puštim muziku naših izvođača, a njihova izdanja mi najviše odgovaraju i onome što trenutno radim “, zaključuje Lerr.

Bonus video: