Sea Dance: Festival definitivno u avgustu

Na sastanku je istaknut izuzetan značaj tog festivala za međunarodnu promociju turističke ponude Crne Gore, kao i dobra volja Vlade i Opštine Budva za dugoročnom podrškom festivalu, saopštili su organizatori

10422 pregleda 9 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Sea Dance
Sa sastanka, Foto: Sea Dance

Organizatori Sea Dance festivala saopštili su, nakon jučerašnjeg sastanka sa čelnicima Opštine Budva i premijerom Dritanom Abazovićem, u kabinetu predsjednika Vlade, da će ta manifestacija i definitivno biti održana u avgustu.

Ovogodišnje izdanje festivala planirano je u terminu od 26. do 28. avgusta na plaži Buljarica.

Na sastanku je, kako su kazali organizatori, istaknut izuzetan značaj tog festivala za međunarodnu promociju turističke ponude Crne Gore, kao i dobra volja Vlade i Opštine Budva za dugoročnom podrškom festivalu.

“Vlada Crne Gore snažno podržava Sea Dance festival, i u skladu sa tim preduzima aktivnosti u cilju prevazilaženja problema sa kojima smo se suočili ove godine. Činjenica je da moramo naći dugoročni model saradnje kako bismo mogli da podržimo ne samo Sea Dance već i druge festivale i organizatore događaja u Crnoj Gori” kazao je Abazović na sastanku, kako su saopštili organizatori.

Potpredsjednik Opštine Budva Milo Božović je istakao kako je održavanje Sea Dance festivala izuzetno važno za tu opštinu, produženje ljetnje sezone, ali i cijelu Crnu Goru. “Sea Dance festival, kao najveći i najznačajniji festival ne samo u Crnoj Gori, već na čitavom Jadranu, ima velik značaj kako za privredu opštine Budva tako i za promociju destinacije plaže Buljarica i Crne Gore širom svijeta.”

Model dugoročne saradnje između Vlade i festivala će umnogome poboljšati kvalitet promocije istog, jer će dužina kampanje od devet do 12 mjeseci, naspram dva do tri mjeseca prije samog događaja, kao što je to bio slučaj prethodnih godina, direktno uticati na značajan porast broja inostranih posjetilaca festivala koji svoja festivalska putovanja planiraju tokom zime, ističu organizatori. "Stabilnost koju će Sea Dance dobiti uspostavljanjem dugoročne saradnje sa Vladom Crne Gore neminovno će uticati i na porast broja bina i izvođača i sveukupnu produkciju festivala", dodaju.

“Vjerujemo da će uspostavljanje dugoročne saradnje unaprijediti kvalitet festivala, kako u smislu promocije tako i sveukupne produkcije. Tako je, na primjer, u Srbiji, kada je potpisan dugogodišnji sporazum sa državom oko održavanja Exita, ovaj festival dobio neophodnu stabilnost koja je dovela do dvije titule za najbolji evropski festival, kao i rekordnog broja turista koji u Novom Sadu svake godine ostave od 15 do 20 miliona eura godišnje. Sigurni smo da će, uz dugoročnu podršku Vlade Crne Gore i sigurnost koju ta podrška donosi, buduća izdanja Sea Dance festivala premašiti sva očekivanja,” kazao je osnivač EXIT-a Dušan Kovačević.

Organizatori podsjećaju da je Sea Dance festival do sada crnogorskoj ekonomiji donio više od 50 miliona eura, ocijenivši da je marketinška vrijednost promocije destinacije koju su reklamirali neke od najvećih svjetskih zvijezda neprocjenjiva.

Podsjećaju i da su najznačajniji svjetski mediji promovisali Sea Dance kao jedan od najboljih muzičkih festivala.

Bonus video: