Pađen o singlu kojim najavljuje album: Za ljude koji vole i ne stide se da to pokažu

„Pjesma je posvećena najprije mojoj ženi, kao i porodici. Čak je supruga zajedno sa momcima iz benda učestvovala u njenom stvaranju, pjevala je prateće vokale”
127 pregleda 0 komentar(a)
Aerodrom, Foto: Promo
Aerodrom, Foto: Promo
Ažurirano: 06.10.2017. 16:44h

Hrvatski roker i autor mnogobrojnih hitova Jurica Pađen sa svojim bendom Aerodrom nedavno je objavio singl “Ja te jednostavno volim”. Ovom pjesmom oni najavljuju album, a premijerno su je izveli na festivalskom koncertu u Slavoniji.

“Danas sam čuo od ljudi iz Croatia Recordsa koji je naš izdavač, da numera “Ja te jednostavno volim” spada u top pet najslušanijih. Uspjeli smo već da sa njom uđemo na top liste, a posebno mi je drago što je zaživjela i na radio stanicama. Kad pogledam komentare na našem Youtube kanalu, nema negativnih, što znači da smo dobro odradili posao”, pohvalio se u razgovoru za Vijesti prvim reakcijama na pjesmu Pađen.

Zahvaljujući ovom singlu Jurica je u svojoj izdavačkoj kući dobio nadimak “romantični roker”, a na pitanje kome je posvećena pjesma “Ja te jednostavno volim”, muzičar otkriva:

“Pjesma je ljubavnog karaktera i posvećena je najprije mojoj ženi, kao i porodici. Čak je supruga zajedno sa momcima iz benda učestvovala u njenom stvaranju, naime pjevala je prateće vokale. U stvari, ova pjesma posvećena je svim pozitivnim ljudima koji vole i ne stide se da to kažu i pokažu”, kaže Pađen i dodaje da je ova numera imala nekoliko verzija teksta.

“Mijenjao sam tekst konstantno, jer mi se tematika nije sviđala. Isprva je tekst govorio o drugim stvarima, međutim, na kraju kako je melodija lirska i pozitivna, odlučio sam se da ipak pjevam o ljubavi”, prisjeća se sagovornik Vijesti.

Za novi singl Jurica i ostali članovi benda Aerodrom snimili su i spot pod režiserskom palicom Ljuba Zdjelarevića sa kojim su sarađivali i ranije. Tokom čitavog videa ide samo jedan kadar, a dok se voze, Pađen i ostali članovi benda na radiju slušaju novi singl. No, publika kroz ovaj spot ima priliku da čuje i sekvence nekih ranijih hitova Aerodroma iz perioda 80-tih godina.

Na pitanje da li je ovo bio način da se mlađa publika upozna sa njihovim opusom, Pađen kaže:

“Ne vjerujem da će oni to ni primijetiti. To je bila Ljubina ideja i njegov šaljiv pristup. Prosto, moralo je nešto da se desi s vremena na vrijeme kako bi spot bio dovoljno zanimljiv i blesav da se svidi ljudima. Spot ima dosta poveznica, a mene asocira na Blues Brothers i film „Noć na zemlji“ koji je isto kao i naš spot sniman u automobilu”, ističe Pađen, koji ne krije da ne voli da snima spotove i ponavlja iste scene više puta.

“Zato mi se ova ideja odmah dopala”, iskren je on.

Nakon što ova numera zaživi i, kako kaže Pađen, “dovoljno se izvrti na radio stanicama i top listama”, u planu im je da prije zvanično objavljenog albuma puste još jedan singl.

“Pjesma je već gotova i nije toliko ljubavnog karaktera, već nosi sa sobom neke društvene poruke”, otkriva muzičar.

On i njegov tim uveliko rade na materijalu za predstojeće studijsko izdanje.

“Maksimalno sam se potrudio oko svake pjesme, pa je sad najveći problem izbrati prave za album. Dobro je što imamo puno materijala i imaćemo od čega da odaberemo”, poručuje Pađen.

Sanjao da mu Džoni Štulić svira melodiju, ustao usred noći iz kreveta i odmah je snimio

Iako su stihovi nastajali danima i više puta mijenjani, melodija je nastala spontano, i to u snu.

“Bilo je to jedne proljećne večeri. Naime sanjao sam da im upravo tu melodiju na svojoj gitari svira Džoni Štulić. Toliko je na mene ostavila pozitivan utisak i toliko sam se obradovao da sam se probudio, ustao iz kreveta i u pola noći ušao u studio i snimio je. Kad sam završio sa snimanjem melodije, legao sam da spavam, a već ujutru nijesam se sjećao kako je išla, pa sam bio srećan što nijesam bio lijen, nego sam sve to zabilježio i snimio. Tog dana sam je ponovo preslušao i brzo završio”, kaže Pađen koji je ovu anegdotu ispričao i nekadašnjem frontmenu kultnog sastava “Azra”.

“Kada je Džoni čuo ovu anegdotu pitao me je hoću li ga potpisati kao koautora”, kroz smijeh priča vođa Aerodroma.

Bonus video: