u posljednjih 50 godina

Bouvi prvi na listi najuticajnijih

TV kanal Sky Arts objavio je listu od 50 umjetnika koji su ostavili traga, a među njima su pisci, filmski stvaraoci, modni dizajneri, muzičari...

3824 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Britanski TV kanal Sky Arts objavio je listu od 50 najuticajnijih umjetnika koja uključuje muzičare, pisce, filmske stvaraoce, komičare i modne dizajnere.

Dejvid Bouvi je proglašen za najuticajnijeg britanskog umjetnika u posljednjih 50 godina zbog svoje sposobnosti da se odlično snađe u svijetu muzike, filma, ali i mode.

Planeta je ostala šokirana kada je 10. januara 2016. godine objavljeno: “Dejvid Bouvi je mrtav”.

Britanski muzičar preminuo je od raka dijagnostikovanog 18 mjeseci ranije, a malo ljudi je znalo za to. Vijest je potpuno iznenadila javnost, jer je samo dva dana ranije, na svoj 69. rođendan, Bouvi objavio studijski album “Blekstar”.

On se istakao ulogama Nikole Tesle u čuvenom filmu “Prestiž”, u ostvarenju Bena Stilera “Zulander” je glumio samog sebe, dok je u “Lavirintu” Džima Hensona igrao glavnu ulogu.

Neke od njegovih najpoznatijih numera su: “Rebel Rebel”, “Hiros”, Lec dens”, “Lajf on Mars”…

Pored Bouvija u prvih 10 na listi našli su se još i: Stiv Mekvin, Rasel T. Dejvis, Vivijen Vestvud, Keril Čerčil, Majkl Klark, Anđela Karter, Stormzi, Mjurijel Spark i Mihaela Koel.

U prvih 50 su još, između ostalih, i Elton Džon, Ridli Skot, Kristofer Nolan, Boj Džordž, Alfred Hičkok i drugi.