SevdahBABY najavljuje nastupe u Beranama i Podgorici:

Oduvijek sam bio dvostruki agent

Na mojim setovima nema naručivanja pjesama (smijeh). Realno, skoro uvijek pustim sve svoje hitove i nema potrebe da bilo ko traži

11637 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Privanta arhiva
Foto: Privanta arhiva

DJ i producent Milan Stanković, poznatiji kao SevdahBaby ove sedmice imaće dva nastupa u našoj zemlji. Prvi je zakazan za četvrtak 18. avgust u Beranama, dok će dan kasnije nastupiti u glavnom gradu Crne Gore.

I razgovoru za Vijesti SevdahBABY, koji je aktivan na društvenim mrežama, ne krije da mu fanovi često pišu te pitaju kada će nastupati u njihovom gradu.

”Fanovi iz raznih gradova često pišu i pozivaju da dođem, ali nažalost to ne ide tako - procedura je da su organizatori, lokalni promoteri ti koji se interesuju i pozivaju, pa ako se poklope uslovi jedne i druge strane, onda se nastup dešava. Tako da, bilo bi divno da ja poželim da nastupam u nekom gradu i da se to onda samo desi, ali realnost je drugo”, objašnjava u razgovoru za Vijesti SevdahBaby zašto ga nije bilo toliko.

Njegovi nastupi po Crnoj Gori ranije su uglavnom bili sa bendom, eventualno samo sa pjevačicom, no već neko vrijeme publika je navikla da na nastupe stiže sam, a tako će biti i ovoga puta.

”Ovog puta ću nastupati kao DJ, što sam najčešće i radio posljednjih godina u Crnoj Gori. Počev od Hercegnovskog strip festivala 2020, preko nastupa u Kotoru, Herceg Novom i Nikšiću, uglavnom je sticajem okolnosti DJ-ing bio forma u kojoj sam se predstavljao posljednjih godina kod vas. Tako sam u četvrtak u beranskoj ‘Kafeteriji’, a petak u podgoričkoj ‘Štrudli’”, kaže on, te priznaje da voli da nastupa i sam, ali i da rado dijeli binu sa drugim muzičarima.

”Najbitnije mi je da mi nikad ne bude dosadno, a i sa one ekonomske strane, da mogu organizatorima da ponudim forme nastupa koje odgovaraju njihovom budžetu. Tako da, oduvijek sam bio dvostruki agent, pa kad živi muzičari krenu da hejtuju DJ-eve, ja sam muzičar, a kad DJ-evi hejtuju matore muzičare, ja sam DJ”, kroz smijeh poručuje on.

Sagovornik Vijesti osvrnuo se i na činjenicu da mnogi čak i svjetski poznati DJ-evi svoj nastup pripreme mnogo prije istog. Obično na nastup donesu flešku sa koje ide većina programa, no Stanković smatra da se na takav način ubija atmosfera.

”Apsolutno to ne radim. Uvijek postoji vežba kod kuće i spremanje playlista pjesama koje idu dobro jedne sa drugima, ali da ne bih i publici i sebi dosadio, trudim se da uvijek nešto novo i neočekivano ubacim u svoje setove, uživo”, pohvalio se SevdahBABY čije autorske numere, ali i remikse publika dobro zna. Zato su njegovi nastupi sačinjeni najviše od muzike koju sam stvara.

”Moje pjesme i remiksi su okosnica mojih setova. Znam da me ljudi znaju, prije svega kao producenta, pa je logično da žele da čuju što više moje muzike. U stvari sam DJing-om i počeo da se bavim da bih mogao da promovišem svoju muziku”, priznaje SevdahBABY koji je tokom karijere radio i bitove za reklame, te na pitanje nađu li se i oni na nastupima, odgovara:

”Osim ‘Izvini dušo, izvini’ trenutno ne mogu da se setim nijedne pjesme koja je nastavila da živi i poslije kampanje, a nju ponekad zavrtim u setu. Ali je zato bilo mnogih drugih pjesama koje su bile popularne, pa onda završile u reklami i naravno, vrtim ih i u setovima”.

On otkriva i koje se to od njegovih pjesama na nastupima najviše traže:

”Na mojim setovima nema naručivanja pjesama (smijeh). Realno, skoro uvijek pustim sve svoje hitove i nema potrebe da bilo ko traži. Ponekad neko traži neku moju manje poznatu pjesmu i to me baš uvijek oduševi, ali procijenim publiku da li su spremni na tako nešto ili ne…”, ispričao je Stanković koji ne krije da se u njegovim setovima i nađu pjesme kolega.

”Pustim često Nipple People, imamo vrlo srodan zvuk. Kul mi je reper Kendi i Retrospektiva, mladi bend iz Beograda, za koje sam i radio jedan remiks. Naravno, vrtim gomilu evergrin plesnih pjesama iz SFRJ ere - Denis i Denis, Dina Dvornika, Olivera Mandića”, nabraja šta se sve može čuti na njegovim setovima.

Tokom karijere SevdahBABY je napravio i dosta remiksa, te tvrdi da je ideje za neke od njih dobio na nastupima.

”Za neke od pjesama sam dobio ideje kada sam ih čuo u setovima drugih kolega, DJ-eva. Konkretno, ‘Koketu’ Srđana Jula sam u originalu čuo u setu MKDSL-a, davne 2009. A u svojim setovima sam previše skoncentisan na sam posao i situaciju, tako da nema mnogo vremena za maštanje”, zaključuje producent.