Ušao na velika vrata

FN Meka prvi virtuelni izvođač koji ima ugovor sa izdavačkom kućom

FN Meka na društvenim se mrežama pojavio 2019. godine, a nije dugo trebalo da on postane viralan. Prvi veći skok na društvenim mrežama doživio je na TikToku kad je pokazivao svoj Gucci automobil

3670 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Instagram
Foto: Instagram

Na velika vrata muzičke scene sad su stali i virtuelni izvođači. Kao produkt vremena u kojem se nalazimo, nastao je i FN Meka, kako piše na njegovom Instagram profilu, robot reper koji nije prihvaćen od svijeta.

Iako se radi o virtualnom izvođaču, njegovu je ambicioznost prepoznala jedna od najjačih izdavačkih kuća, Capitol Records, s kojima je reper potpisao odgovor.

Iz Capitol Recordsa smatraju da je FN Meka trenutno virtualna osoba broj 1 što se tiče video platforma, a jednako je tako prvi AR izvođač koji je potpisao ugovor s nekom izdavačkom kućom.

Reper je za Capital Records debitovao singlom „Florida Water“ nastalim u saradnji s Gunnom i profesionalnim igračem Fortnitea Clixom.

Njegovu je pjesmu producirao Turbo, koji inače radi s Travisom Scottom, Lil Babyijem i Young Thugom. Objavljivanje pjesme virtualnog repera, komentarisli su iz same izdavačke kuće rekavši da ono samo prikazuje napredak Capitol Recordsa u 80 godina njihova postojanja.

Da će Capitol u svoje redove primiti izvođača ove vrste dalo se pretpostaviti jer je još prošle godine čelna osoba kuće, Michelle Jubelirer, rekla kako je glas povezan uz Meku ljudski, a sve ostalo je napravljeno u programima.

FN Meka na društvenim se mrežama pojavio 2019. godine, a nije dugo trebalo da on postane viralan. Prvi veći skok na društvenim mrežama doživio je na TikToku kad je pokazivao svoj Gucci automobil. Iako je od tad prošlo već više od dvije godine, FN Meka još je uvijek aktuelan na društvenim mrežama, ponajviše na TikToku gdje broji čak 10 miliona pratitelja. Prije potpisivanja ugovora s izdavačkom kućom, samostalno je objavio nekoliko svojih pjesama.

Prvi virtualni izvođač koji je ostavio dublji trag je Lil Miquela, takođe trap izvođačica, koja na TikToku bilježi 3.6 miliona pratitelja, te tri miliona na Instagramu. Ona je potpisana za Brud Records, kompaniju koja ju je stvorila.