Ana Đurić Konstrakta jedna od zvijezda narednog sea Dance festivala

"In corpore sano" će odjekivati jadranskom obalom

"Konstrakta je ujedinila je čitav region. Jednostavnim, gotovo podrazumijevanim zaključkom - umjetnica mora biti zdrava"

6161 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube/Sea Dance
Foto: Printscreen YouTube/Sea Dance

Nakon sjajnih nastupa na festivalima Sea Star i EXIT festivalu, Ana Đurić Konstrakta biće jedna od velikih zvijezda narednog Sea Dance festivala.

"Sigurno je da će od svog nastupa na otvaranju Sea Dance festivala, u petak 26. avgusta, bez ijedne sjenke pod mjesečinom, napraviti potpuni nobl muzički ugođaj", saopštili su organizatori festivala, koji će trajati do 28. avgusta održati u Buljarici.

Možda nije znala da je ovo htjela, ali ovog proljeća kada je odlučila da se prijavi kao predstavnica Srbije na Evroviziji, Konstrakta je ujedinila je čitav region.

"Jednostavnim, gotovo podrazumijevanim zaključkom - umjetnica mora biti zdrava. Kada je pjesma 'In corpore sano' počela da odjekuje sa svih strana, došlo je i pitanje ko je to Konstrakta ili šta je to Konstrakta, a Ana Đurić je postala knjiški primjer rečenice 'Potrebno je svega 20 godina rada za uspjeh preko noći'”Prije 'Triptiha', Evrovizije i Meghan Markle, Ana je bila je vokal bendova 'Mistake Mistake' i 'Zemlja Gruva', čiji nešto suženi sastav i dalje stoji iza nje kao Konstrakte", objasnili su iz Sea Dance festivala.

Gotovo deceniju prije Konstrakte kao centralne ličnosti, "Zemlja Gruva" je, pa… gruvala, dodaje se u saopštenju.

"U svom mnogobrojnom sastavu koji je išao i do 12-13 članova benda i sa svim duvačkim sekcijama, neodoljivo su podsjećali na izvorne džez sastave iz Big Band ere iako su žanrovski više pripadali fanku. Cijela ova faza Anine karijere donela je publici ozbiljne hitove kao što su 'Nisam znala da sam ovo htela', 'Da bi nam', 'Đango', 'Mama', 'Jednom je sada' i mnoge druge. I danas su neke od ovih pjesama neizostavne na Aninoj set listi, a galama je gotovo po pravilu najjača na zvuk trube i prve riječi - Dugo, dugo, nisam bila sama", piše u saopštenju.

Ovog proljeća Ana Đurić je napravila opštu pometnju i sebi i svima oko sebe.

"U jednom opusu koji je 'Triptih', vješto je prokomentarisala medijski besmisao, pasivnost institucija, rigidnu ljudsku sujetu i sveopštu dekadenciju u kojoj živimo. I mada je svojim tekstovima uvijek skretala pažnju na ono na šta drugi nisu, ovo je prvi put da ju je ovolika količina ljudi čula. Postavlja se pitanje da li je bila stvar sreće ili pravog momenta da u etar izađu nevjerovatno bitne pjesme 'In Corpore Sano', 'Nobl' i 'Mekano', koje su cijelom regionu prepoznatljive na prvi takt. Ovaj trojac donio je, konačno, zasluženu prepoznatljivost i podršku umjetnici koja je na sceni gotovo 20 godina, iako se čini da je tu od juče", zaključuje Sea Dance.