Bedem fest se spustio u grad

Direktor festivala Petar Šundić nije želio da otkriva imena svih učesnika, ali jednog izvođača je najavio - grupu "Partibrejkers" koja obilježava 40 godina postojanja, a Nikšić će biti domaćin tog jubileja

7357 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Bedem fest/Facebook
Foto: Bedem fest/Facebook

Ovogodišnje 13. izdanje Bedem festa održaće se od 1. do 3. septembra pod sloganom "Bedem fest se spuštio u grad".

Samim sloganom organizator festivala je najavio da se ovogodišnje izdanje neće održati na staroj gradskoj tvrđavi, po kojoj festival i nosi naziv, već će mjesto održavanja biti Trg slobode, kao i teresa hotela "Onogošt".

Festival, ali i "Septembarske dane kulture", otvoriće koncert Matije Dedića, a kao gošća nastupiće Marijana Zlopaša.

"Maestro Matija Dedić, koji sa sobom nosi i donosi duh Arsena Dedića i Gabi Novak, svojom spiritualnošću i virtuoznošću oživjeće sjećanja na 'šansonjerska i avangardna vremena' našeg Nikšića i brojna druženja i razgovore vođene na kultnoj terasi hotela 'Onogošt'. Sjajni Matija, kome je ovo premijerni dolazak u Nikšić, sa nestrpljenjem očekuje koncert", navodi se u saopštenju za javnost koje potpisuje direktor festivala, Petar Šundić.

Nije želio da otkriva imena svih učesnika, ali je najavio da će 2. i 3.septembra nikšićki Trg biti mjesto dobrog zvuka i da će nastupiti brojni izvođači.

Jednog izvođača je najavio – grupu "Partibrejkers" koja obilježava 40 godina postojanja, a Nikšić će biti domaćin tog jubileja.

"Uvjereni smo da će Crna Gora i Nikšić u danima održavanja Bedem festa biti epicentar dobrog zvuka, druženja, dobrih vibracija, ljubavi prema svima i za sve", poručio je Šundić i najavio da će uskoro objaviti brojne novitete.

Bonus video: