Tanja Jovićević, Neverne bebe i Danilov doživljaj Beča nova imena Bedem festa

Ovogodišnje 13 izdanje festivala biće biće održano od 1. do 3. septembra na Trgu slobode, kao i terasi hotela "Onogošt", gdje će nastupiti brojni poznati izvođači

6436 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Bedem fest/Facebook
Foto: Bedem fest/Facebook

Organizatori Bedem festa, koji će ove godine biti održan od 1. do 3. septembra pod sloganom „Bedem se spuštio u grad“ objavili su nova imena učesnika koji će 2. i 3. septembra nastupiti na gradskom trgu. To su Neverne bebe, Tanja Jovićević i bend „Danilov doživljaj Beča“.

Ovogodišnje 13 izdanje Bedem festa umjesto na staroj gradskoj tvrđavi, po kojoj je festival i dobio naziv, biće održano na Trgu slobode, 2. i 3. septembra, dok će 1. septembra na terasi hotela „onogošt“ nastupiti Matija Dedić sa gošćom Marijanom Zlopašom. Svi koncerti su besplatni.

Bedem fest
foto: Svetlana Mandić

„Tanja Jovićević, uprkos svemu, svojim i dalje snažnim glasom i stasom budi u nama nostalgiju ne samo za jednim vremenom nego i za brojnim velikanima koji nijesu među živima. Sa zadovoljstvom najavljujemo i koncert benda 'Neverne bebe' zakazanog za 3.septembar. Uvjereni smo da Milan i njegova 'družina' dobro znaju da su njihovi počeci vezani upravo za Nikšić, još se sjećamo 'vrućih' atmosfera sa svirki u Montenegro pubu i horskog pjevanja publike do kasno u noć, kada smo bili onako mladi, prepuni očekivanja i optimizma. Osim toga, nakon rekonstrukcije Bedem imali su to zadovoljstvo da na otvaranju održe prvu svirku“, navodi se u saopštenju organizatora Bedem festa.

Bedem fest
foto: Svetlana Mandić

Tog dana nastupiće i Partibrejkersi koji obilježavaju 40 godina postojanja. Nakon 11 godina koncertne i pet godina studijske pauze niški bend “Danilov doživljaj Beča” 2019. godine je održao povratnički koncert, a nastupiće i na Bedem festu.

Bedem fest
foto: Svetlana Mandić

“Po već starom dobrom običaju, publika Bedem festa ima taj ekskluzivitet da bude 'počašćena' koncertima brojnih zaboravljenih izvođača koji su ostavili neizbrisiv trag u istoriji muzike. Ove godine, po prvi put u Crnoj Gori, imamo priliku da uživamo u nastupu benda koji je inspirisao rad brojnih drugih i za koji se može reći da su preteče alternativnog zvuka prožetog mistikom, melodikom, harmonijom i odličnim tektovima. Nimalo čudno, jer je grad Niš iznjedrio čitavu plejadu bendova sa posebnim 'pedigreom' Nišvil jazz festivala kao inspiracijom. U tom smislu, zaista smo ponosni da budemo domaćini bendu 'Danilov doživljaj Beča'“, stoji u saopštenju.

Iz organizacije ističu da su ove godine odlučili da se „spuste“ u grad kako bi podstakli „sabiranje ljudi na gradskom Trgu“, a trgu „udahnuli novi život i neki novi duh“.

„Neka ovo bude neki novi početak za sve nas, da obnovljeni i 'obučeni u nekog novog čovjeka' svako dođe na Trg i na ovogodišnji Bedem fest, inspirisan ljubavlju, pozitivnim emocijama. Živimo ovaj trenutak, koji je neponovljiv i kao takav vrijedan truda da se posvetimo sebi samima, ali i drugima, da praštamo, da vjerujemo i da stremimo da svakoga dana budemo samo još bolji i bolji. Hajde da krenemo putem ka sreći u ovim brojnim nevoljama koje nas sve snalaze“, poručili su organizatori.

Bonus video: