Izložba sjećanja na prvi kolašinski rok bend u galeriji Zavičajnog muzeja

"Čuvene igranke i svirke do zore grupe Galaksija tih godina su imale dušu, bile mjesta pravog druženja, dobre zabave i provoda, zbog kojih se u Kolašin dolazilo i iz drugih gradova"

1950 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Centar za kulturu Kolašin
Foto: Centar za kulturu Kolašin

Izložba sjećanja na prvu kolašinsku rok grupu “Galaksija” biće organizovana u Centru za kulturu, u srijedu veče.

Autorka izložbe "Galaksija se živjela" , koja će posjetiti na entuzijaste koji su prije 48 godina donijeli novi zvuk u grad , je slikaraka-konzervatorka Svetlana Dukić.

"Kolašinski nostalgičari se sjećaju da se tih godina u maloj varoši svirao žestoki rokenrol. Većina mladih Kolašinaca za to i ne zna. Čuvene igranke i svirke do zore grupe Galaksija tih godina su imale dušu, bile mjesta pravog druženja, dobre zabave i provoda, zbog kojih se u Kolašin dolazilo i iz drugih gradova. Tada smo ih voljeli...Sjutra u Centru za kulturu da ih se sa ponosom sjetimo, evociramo uspomene iz vremena njihove čudesne energije, dobrog zvuka i zabave, vremena optimizma i iskrenosti", rekla je, najavljujući događaj, direktorica Centra za kulturu Gorica Ilinčić.

Izložba, čije je otvaranje u 20 sati, biće postavljena u galeriji Zavičajnog muzeja. Nakon otvaranja , nastupaće bend Rudolf.

Bonus video: