Partibrejkersi otkazali zbog korone, Zoster i Buč Kesidi nova imena na Bedemu

Organizatori su uvjereni da će Crna Gora i Nikšić u danima festivala biti “epicentar dobrog zvuka, druženja, dobrih vibracija, ljubavi prema svima i za sve”

10814 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Luka Zekovic
Foto: Luka Zekovic
Ažurirano: 31.08.2022. 08:31h

Koncertom Matije Dedića i Marijane Zlopaše sjutra veče na terasi hotela “Onogošt” biće otvoreno 13. izdanje Bedem festa koji se ove godine održava pod sloganom “Bedem fest se spuštio u grad”.

Kao što i slogan festivala poručuje ovogodišnji Bedem fest, koji će trajati od 1. do 3. septembra, neće biti održan na staroj gradskoj tvrđavi, po kojoj festival i nosi naziv, već na Trgu slobode i teresi hotela “Onogošt”.

Druge večeri festivala nastupiće mlada nikšićka grupa “Quiet dogs”, kojoj će to biti debitantski nastup, zatim pobjednici “Bunt rok” festivala, bend “Sanitarijum” iz Beograda, Buč Kesidi, grupa koju nazivaju "kaubojcima pod disko kuglom", dok će veče zatvoriti jedan od najpopularnijih bendova u regionu, mostarska grupa Zoster.

Nastup Partibrejkersa, benda koji obilježava 40 godina postojanja je otkazan, jer je jedan član benda nažalost kovid pozitivan.

Završno veče festivala otvoriće Nikšićanin MC Blunt, zatim će nastupiti “Neverne bebe”, “bend koji živi drugu mladost”, Tanja Jovićević koja, kako su istakli organizatori, “svojim i dalje snažnim glasom i stasom budi u nama nostalgiju ne samo za jednim vremenom nego i za brojnim velikanima koji nijesu među živima”, dok će festival zatvoriti “Danilov doživljaj Beča”, niški bend koji je poslije 11 godina koncertne i pet godina studijske pauze 2019. godine održao povratnički koncert.

Koncerti na Trgu su besplatni, a organizatori su uvjereni da će Crna Gora i Nikšić u danima održavanja Bedem festa biti “epicentar dobrog zvuka, druženja, dobrih vibracija, ljubavi prema svima i za sve”.

”Neka ovo bude neki novi početak za sve nas, da obnovljeni i ‘obučeni u nekog novog čovjeka’ svako dođe na Trg i na ovogodišnji Bedem fest, inspirisan ljubavlju, pozitivnim emocijama. Živimo ovaj trenutak, koji je neponovljiv i kao takav vrijedan truda da se posvetimo sebi samima, ali i drugima, da praštamo, da vjerujemo i da stremimo da svakoga dana budemo samo još bolji i bolji. Hajde da krenemo putem ka sreći u ovim brojnim nevoljama koje nas sve snalaze”, poručili su organizatori.

Bonus video: