Drugo veče Bedem festa uz Quiet Dogs, Sanitarium, Tanju Jovićević i Buč Kesidi

Večeras se zatvara 13. izdanje Bedem festa, a nastupiće Mc Blunt, Neverne bebe, Zoster i Danilov doživljaj Beča

2092 pregleda 1 komentar(a)
Quiet Dogs tokom sinoćnjeg nastupa, Foto: Svetlana Mandić
Quiet Dogs tokom sinoćnjeg nastupa, Foto: Svetlana Mandić

Nikšićki srednjoškolci, četiri mladića i djevojka koja svira violončelo, u januaru su osnovali grupu Quiet Dogs, a sinoć su otvorili drugo veče 13. izdanja Bedem festa.

Da se najbolje osjećaju kada su na sceni pokazali su premijernim nastupom u Nikšiću, a uz hardkor svirku, i njihove drugare u publici nikako nije moglo biti tiho.

„Imali smo nastup na Smotri izviđača Crne Gore u Grahovu, a ovo nam je prvi nastup u Nikšiću. Svirati na ovolikoj bini, pred ovoliko ljudi, okruženi prijateljima, za nas je veliki uspjeh“, kazao je vokal benda, Nikola Perišić.

Činilo se da je cijela Gimnazija došla da ih podrži.

„Ne samo Gimnazija, nego i svi oni sa kojima se družimo od malih nogu. Imamo četiri autorske pjesme i radimo na tome da ih bude što više nbaših pjesama, a što manje obrada i da se sve to pretoči u album koji planiramo brzo da izbacimo“, sa osmijehom je kazao Nikola za „Vijesti“.

Sanitarium
Sanitariumfoto: Svetlana Mandić

Nakon njih na scenu su izašli pobjednici šestog Bunt rok festivala, bend Sanitarium, momci prepoznati po velikoj energiji, kontaktu sa publikom, kostimima i alter ego likovima. Za sebe kažu da donose buku i da su van scene „mnogo pitomiji“.

„Najviše volimo da sviramo i izgleda da ljudi prepoznaju tu našu čistu energiju. Do ove godine najviše smo se bazirali na autorskom radu i učešću na festivalima gdje smo ostvarili lijep rezultat, a Bunt je bio kruna svega toga. On nam je otvorio prilike o kojima smo maštali poput Beer, Arsenal i Bedem festa“, kazao je za „Vijesti“ Viktor Kiralj, bas gitarista benda koji je osnovan 2016. godine.

Pobjeda na Bunt festivalu im je donijala i finansijska sredstva potrebna za albumsko izdanje, tako da je album već na pomolu.

Nakon Nikšića i Bedem festa, Sanitarium se seli za Morinj gdje će večeras nastupiti u okviru 15. Morinjske gitarijade, manifestacije koja postoji nod 2006. godine.

A onda su Tanja Jovićević, nekadašnji vokal grupe Oktobar 1864 i jedna od najboljih rok pjevačica u Srbiji i regionu, i njen bend podsjetili na rok hitove, poput „Crnog plesa“, „Par godina za nas“, „Mi menjamo dan za noć“.

„Posle dvije godine ponovo smo se našli prije nekoliko mjeseci i potrudićemo se da češće sviramo. Ma planiramo mi svašta nešto, ali mi planiramo, a Bog određuje. Radimo i novu pjesmu i trudimo se da uđemo u studio za mjesec“, kazala je Tanja.

Tanja Jovićević
Tanja Jovićevićfoto: Svetlana Mandić

Svirali su stare dobre hitove, a Tanja za „Vijesti“ sa osmijehom kaže da je njeno da izađe na scenu i „obavi ono za šta je rođena“. Mladima je poručila da ne odustaju od onoga u šta vjeruju i da ne idu putem koji im drugi trasiraju.

Drugo veče je zatvorio „lijevoruki disko pop-rok elektro boj bend duo“, kako za sebe kaže muzički dvojac Buč Kesidi. Bila je to prava „euforija“ kada su se pojavili na scenu, a dvojac koji nazivaju "kaubojcima pod disko kuglom" opravdali su regionalnu popularnost.

Druge večeri Bedem festa nije falilo kvalitetne muzike i dobre energije. Falilo je samo publike. Organizatori vjeruju da će večeras, kada se zatvara 13. izdanje Bedem festa koji se održava pod sloganom “Bedem se spuštio u grad”, publika ispuniti Trg slobode. Večeras će nastupiti Mc Blunt, Neverne bebe, Zoster i Danilov doživljaj Beča.

Organizatori Bedem festa su NVO ProFuturo i Bedem Fortress, uz podršku Opštine Nikšić i Turističke organizacije Nikšić.

Bedem fest
foto: Svetlana Mandić

Bonus video: