Održan Get EXITed u Strumici pred više od 20.000 posjetilaca

Nastupala je italijanska techno zvijezda Deborah De Luca, producent i DJ Mahmut Orhan, Senidah, DJ Kristijan Molnar, kao i lokalni izvođači Dina Jashari i Drugari, 21 Vek i DJ Goce SAF & DJ Chvare (Funky Fresh)

3671 pregleda 0 komentar(a)
Foto: EXIT Festival
Foto: EXIT Festival

U Gradskom parku u Strumici u Sjevernoj Makedoniji, sinoć je pred više od 20.000 ljudi održan Get EXITed, u organizaciji EXIT tima, uz muzički program koji je trajao više od 10 sati.

"Fenomenalnom atmosferom i energijom, uz izvrsnu posjećenost koja je prevazišla kapacitet prostora u kom je događaj održan, ova je žurka parirala najvećim događajima u Makedoniji i nagovijestila razmjere novog Exitovog festivala čije je pokretanje planirano za sljedeću godinu", saopštili su organizatori.

Publika, osim domaće, je bila iz Srbije, Grčke i Bugarske, a nastupala je italijanska techno zvijezda Deborah De Luca, producent i DJ Mahmut Orhan, Senidah, DJ Kristijan Molnar, kao i lokalni izvođači Dina Jashari i Drugari, 21 Vek i DJ Goce SAF & DJ Chvare (Funky Fresh).

Osnivač i direktor Exita Dušan Kovačević izrazio je veliko zadovoljstvo povodom događaja u Strumici i objasnio da je Get EXITed uvod za festival koji će se održati 2023. godin.

"EXIT porodica festivala je trenutno jedna od najbrže rastućih festivalskih grupacija na svijetu sa 12 festivala u sedam država. Sigurni smo da su svi preduslovi tu da i Makedonija dobije jedan veliki festival kakav zaslužuje. Iz već 20 godina iskustva rada sa Exitom, vidim da je ovdje prisutna energija koja je potreba da se desi jedan takav festival", kazao je Kovačević.

foto: EXIT Festival

Get EXITed žurku posjetio je i gradonačelnik Strumice Kosta Kostadinov, koji je skrenuo pažnju na značaj ovog događaja u ovom trenutku.

"Strumica večeras slavi, uoči velikog 8. septembra, dešava nam se divan i spektakularan događaj o kojem smo do sada mogli samo da sanjamo. Večeras u Strumici dešava se Get EXITed i ne treba trošiti riječi da bi se shvatilo pravo značenje ovog muzičkog događaja", rekao je Kostadinov.

"Dio Get EXITed muzičkog spektakla bio je i svojevrsni vinsko-gastronomski program koji je predstavio najbolje vinarije i lokalne proizvođače tradicionalnih specijaliteta makedonske kuhinje. Čitav projekat realizovan je uz podršku Vlade Sjeverne Makedonije i opštine Strumica, kao nastavak sajma vina „Vinska vizija Otvorenog Balkana“ koji je održan pre nekoliko dana u Beogradu, a u okviru projekta „Otvoreni Balkan“ koji pruža prostor za unaprijeđenje turizma i kulturne saradnje susjednih zemalja regiona", navodi se u saopštenju.

Ova ljetnja žurka, dodaju organizatori, napravila je odličan uvod za pokretanje velikog Exitovog festivala u Makedoniji, koji je planiran za sljedeću godinu i koji će postati "nova važna turistička atrakcija Balkana, koja je već prve godine popunila sve smještajne kapacitete u Strumici i okolini".

"EXIT je najveća organizacija muzičke industrije Jugoistočne Evrope, koja pored samog Exita, koji se više od 20 godina tradicionalno održava u Novom Sadu, ima 12 svojih festivala u sedam zemalja. Do sada je organizovao brojne festivale i velike koncerte, kao što su No Sleep festival u Beogradu, Sea Dance i Ada Divine Awakening u Crnoj Gori, Revolution u Rumuniji, Sea Star u Hrvatskoj, Echowaves u Gruziji, Festival 84 u Bosni i Hercegovini, Sunland na plaži Perla u Bugarskoj, koncerti Robbie Williamsa i Madonne u Beogradu, Red Hot Chili Peppersa u Inđiji i mnoge druge. Misija Exita od samog nastanka je povezivanje regiona i promocija mira, kao i brendiranje destinacija i obogaćivanje kulturne ponude kroz razvoj kreativnih industrija i festivalskog turizma", navodi se u saopštenju.

Bonus video: