Na ušću rijeke Bojane deponija smeća, akcija čišćenja u nedjelju

"Ovom akcijom će ujedno biti obilježen i Međunarodni dan čišćenja obala, 17. septembar"

2727 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Ada Divine Awakening festival
Foto: Ada Divine Awakening festival

Na ušću rijeke Bojane u Jadransko more, na granici sa Albanijom, stvorena je deponija smeća, a zabrinjavajući nivo zagađenosti obale vidi se u videu snimljenom tokom proteklog vikenda, saopšteno je danas iz Sea Dance festivala.

"Uz podršku Ulcinjske rivijere i grada Ulcinja, Ada Divine Awakening festival će 18. septembra, u 12 časova, organizovati čišćenje deponije, a na ovu akciju su dobrodošli svi ljubitelji Ade Bojane. Akcijom čišćenja deponije, učesnici, organizatori i volonteri će pokazati svoju zahvalnost ovom nevjerovatnom mestu i doprinijeti njegovom očuvanju", ističe se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da će zajedničko djelovanje organizatora i učesnika Ada Divine Awakening festivala, volontera, ljubitelja Ade i prirode poslati poruku o važnosti očuvanja životne sredine i posebno Ade Bojane, koja se poslednjih par godina suočava sa nestajanjem obale i objekata na obali, a koja je mnogima višedecenijski dom.

"Ovom akcijom će ujedno biti obilježen i Međunarodni dan čišćenja obala, 17. septembar. Svi koji žele da daju svoj doprinos očuvanju dragulja crnogorske obale, pozvani su da se pridruže akciji čišćenja plaže Ade Bojane u nedelju, 18. septembra, u 12 časova, na ušću Bojane", kazali su iz Sea Dance festivala.

Zainteresovani se mogu prijaviti do petka, 16. septembra, do 12 časova, putem emaila info@adawakening.com ili inboxa Facebook stranice i Instagram profila.

"Ovogodišnje izdanje Ada Divine Awakening festivala biće održano od 13. do 18. septembra, i na jednoj od najljepših destinacija Evrope okupiće više stotina ljudi u okviru šest dana intenzivnog programa lične transformacije. Preko 40 vodećih svjetskih edukatora, koučeva, iscjelitelja i terapeuta iz oblasti partnerstva, svjesnosti, seksualnosti i ličnog razvoja pomoći će učesnicima da pronađu moć u sebi. ADA je prvi festival svesnosti i intimnosti na ovim prostorima, a ovogodišnja zvijezda vodilja učesnika je Povrati svoju moć", zaključuje se u saopštenju Sea Dance festivala.

Bonus video: