Alibabić se uzda u vraćanje starim vrijednostima

Crnogorski pjevač privodi kraju album “Dvije strane” na kojem će se naći deset pjesama i koji planira da objavi u formi CD-a koji će ličiti na kasetu

7134 pregleda 5 komentar(a)
Alibabić, Foto: Luka Zekovic
Alibabić, Foto: Luka Zekovic

Kada je tokom pandemije virusa korona za cijeli svijet sve stalo, crnogorski pjevač Danijel Alibabić odlučio je da on ne stane i iskoristi vrijeme kako bi radio i napredovao u karijeri. Plod tog rada je album “Dvije strane” koji je završen i uskoro će biti objavljen.

Na albumu će se naći 10 pjesama, od kojih je pet pop, a pet će biti različitih modernih žanrova, otkrio je pjevač na jučerašnjoj konferenciji za medije na kojoj je predstavio svoj novi album. S obzirom na to da se nada da dolazi vrijeme u kojem će se vraćati stare vrijednosti, Alibabić se odlučio da izda CD.

”Kada sam rekao da želim CD komentari su uglavnom bili da nisam normalan, jer to danas nije finansijski izvodljivo i svi se plaše da snime jer su ulaganja velika, a pitanje je koliko se sve može vratiti. Pitanje je i koliko danas traje sposobnost da preslušamo toliko novih pjesama jednog izvođača”, rekao je Alibabić.

Njegova ideja je da CD liči na kasetu, pa će tako imati A i B stranu.

Na A strani naći će se pet pjesama pop žanra po kojima je ovaj pjevač prepoznatljiv, dok će na B strani biti numere namijenjene mlađim generacijama među kojima su i dvije saradnje s Albinom i jedna sa folk zvijezdom čije ime Alibabić još nije želio da otkrije.

Ovim projektom, ističe on, uspio je da ujedini Balkan.

”Na ovom CD-u su radili vrsni autori iz Crne Gore, Dejan Božović i Milan Perić, zatim producent iz Bosne i Hercegovine Mahir Salihodžić koji je poznat kao producent Dina Merlina, on je radio na tri kompozicije”, kaže Alibabić.

Pored toga, spotove će, otkriva on, snimati u Podgorici i Beogradu.

Alibabić se uzda u vraćanje starim vrijednostima kako na polju muzike, kako autorstva, pa tome i sam teži ovim albumom, kaže.

”Kriza autorstva sigurno postoji posljednjih desetak godina, tome možemo da svjedočimo svi zajedno. Pjesme koje su nastale prije 25-30 godina su i dan- danas hitovi i ti tekstovi imaju nešto što današnji nemaju. Ja sam težio tome da nađem tekstove koji će imati poruku, koji će biti smisleni. Koliko god da sam se prilagodio tom novom muzičkom žanru i onom što vole mlađe generacije, opet sam želio da postoji kvalitet i u tekstovima, muzici, aranžmanu, produkciji... Nadam se da je došlo vrijeme kada se vraćaju stare vrijednosti, i kada ćemo konačno ponovo uživati u muzici koja će trajati godinama, koja neće biti instant hit od mjesec dana, već da će ostati vječna”, zaključuje Alibabić.

Bonus video: