SevdahBaby: Više ćete me viđati u ulozi frontmena

"Sa Ksenijom sam uradio dvije odlične pjesme, ali nažalost, naše energije se nisu poklopile"
67 pregleda 0 komentar(a)
SevdahBaby, Foto: Privatna arhiva
SevdahBaby, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 02.10.2017. 18:53h

Srpski DJ i producent, autor mnogobrojnih hitova, Milan Stanković aka SevdahBaby, proteklog vikenda iznenadio je publiku novim singlom. U pitanju je melanholična, ali nedvosmisleno optimistična pjesma “Da dignem ruke”. Za razliku od velikog broja pjesama koje je snimio sa ženskim vokalima, ovoga puta Stanković je odlučio da pokaže svoje pjevačke sposobnosti pa je njegov vokal pravo osveženje u SevdahBaby zvuku i u kombinaciji sa retro-disko elementima donosi atmosferu zlatnog doba francuskog disco-housea, sa kraja devedesetih godina prošloga vijeka.

“Malo ljudi to zna, ali je SevdahBaby oduvijek bio moj producentski pseudonim. Zapravo, još od 2005. se potpisujem pod tim imenom, tako da SevdahBaby nikada nije bio klasičan bend. Svi pjevači sa kojima sam radio su uvijek bili 'featuring', tako da su promjene pjevača i saradnje nešto što sam radio i što ću raditi u budućnosti, sa malom izmjenom, a to je da će publika u budućnosti malo više viđati mene u ulozi frontmena”, objasnio je na početku razgovora za “Vijesti” Stanković, koji je otkrio i da li ćemo stariju kćerku crnogorskog pjevača Nenada Kneževića Kneza - Kseniju Knežević, više slušati kako pjeva Stanovićeve pjesme:

“Što se tiče Ksenije, ona i ja smo uradili dvije, po meni odlične pjesme, ali nažalost, naše energije se nisu poklopile i neka duža saradnja automatski nije bila moguća”, bio je kratak SevdahBaby.

Kroz nekoliko stihova pjesma se veoma blago dotiče i trenutnog duha vremena, što tekstu numere “Da dignem ruke” dodatno daje na aktuelnosti. Stanković je i ovaj put kompletan autor audio-vizuelnog paketa, dakle muzike, teksta, aranžmana i pratećih vizuala. Singl je na nekoliko radio-stanica pušten u petak, a tek od danas biće dostupan na svim digitalnim servisima za slušanje i kupovinu muzike, u izdanju kuće Lampshade Media, pa SevdahBaby nije mogao da priča o reakcijama publike na isti:

“Hm... za sada se desilo samo nekoliko radijskih premijera, a za internet komentare ću morati da sačekam ponedeljak”, kaže on.

Još dok je sarađivao sa Ksenijom, Milan je objavio numeru “Zgrabi me nežno”, a tada je najavio i spot za istu. O tome šta će se desiti sa ovim obećanjem, s obzirom na to da sa Kneževićkom više ne sarađuje, Milan odgovara:

“Mislim da je 'obećanje' malo preteška riječ. Živimo u zemljama u kojima ni državnici ne ispunjavaju svoja obećanja od kojih svima nama zavisi egzistencija, tako da mislim da niko neće stradati ako jedan umjetnik napravi jedan spot manje. Šalu na stranu, kao što rekoh, Ksenija i ja smo prekinuli saradnju, tako da nije bilo interesa raditi spot za tu pjesmu”, naglašava on.

Pričajući o planovima prije nekoliko mjeseci SevdahBaby je najavio obradu jedne od pjesama Dina Dvojnika.

“Istina je, jako dugo govorim o toj obradi, ali za sve ovo vrijeme nisam uspio da stupim u kontakt sa Dinovim nasljednicima, u vezi sa dobijanjem dozvole za obradu, tako da sam se za sada orijentisao na druge pjesme”, zaključuje Stanković.

Bonus video: