Ekranizovana akustična verzija velikog hita EKV-a “Ti si sav moj bol”

Dirljivi muzički dragulj dobio novi video

Objavljivanje lyric videa “Ti si sav moj bol” označava i pokretanje YouTube kanala Ekatarina Velika Official. Ideja je da se na jednom mjestu objavljuju remasterizovani i restaurirani video materijali i koncerti

2626 pregleda 0 komentar(a)
Mladenović, Foto: Zadužbina Milan Mladenović
Mladenović, Foto: Zadužbina Milan Mladenović

Kako je vreme pokazalo da je umjetnički rad Milana Mladenovića postao sastavni dio kulturne baštine cjelokupnog prostora bivše Jugoslavije i da je utkan u DNK mnogih generacija, Zadužbina Milana Mladenovića kao jednu od osnovnih misija ima čuvanje uspomene na ovog velikog umjetnika, kao i njegove i lične i autorske zaostavštine.

Poslije reizdanja albuma “Angel’s Breath”, spotova za pjesme “Crv” i “Metak”, kao i dokumentarnog filma “Praia do Ventu Eternu”, u produkciji Zadužbine objavljen je novi spot, lyric video za pjesmu “Ti si sav moj bol”. Akustična verzija ove pjesme, nastala u Skoplju 1992. godine, sada je ekranizovana u saradnji s timom koji čine Jana Oršolić, Darko Arsić i Igor Oršolić.

”Rad na ovom spotu za mene je bio uzbudljivo introspektivno iskustvo. Unplugged verzija koja je sada prvi put pred nama, 30 godina poslije originalnog izvođenja, donijela mi je dobro poznatu pjesmu na sasvim novi način, dublji, intenzivniji, ličniji. Zahvalna sam silno Zadužbini na povjerenju koje mi je pružila dajući mi priliku da ovaj dirljivi muzičko-emotivni dragulj na svoj način pretvorim u igru savremene kaligrafije”, kazala je Jana Oršolić, autorka spota, dizajnerka i edukatorka.

Spot za pjesmu “Ti si sav moj bol” najavljuje album “EKV Unplugged Skopje 1992” koji čine snimci s koncerta održanog krajem novembra 1992. godine u kamernom Studiju M1 Makedonske TV, a u sklopu mini turneje po Makedoniji kojom je promovisan album “Dum Dum”. I koncert i snimak su posebni, jer Ekatarina Velika u kompletnom sastavu nikada nije svirala akustične koncerte.

Album će biti objavljen na digitalnim platformama 7. oktobra, pod Universal Music etiketom, a za nekoliko mjeseci će biti dostupan i na ploči.

Objavljivanje lyric videa “Ti si sav moj bol” označava i pokretanje YouTube kanala Ekatarina Velika Official. Ideja je da se na jednom mjestu objavljuju remasterizovani i restaurirani video materijali i koncerti, kao i EKV VHS arhiva koju Zadužbina Milana Mladenovića posjeduje i svakodnevno vrijedno prikuplja.

”Trenutno na youtube nebu vlada haos kada je EKV u pitanju. Red je da jedan ovako značajan bend konačno dobije svoj zvanični kanal kako bi poštovaoci njihove muzike na jednom mjestu imali pristup svemu što je ostalo iza njih”, kažu iz Zadužbine.