"Letimo iznad" donijela saradnju sa kolektivom TDKM

Od objave albuma ovog proljeća, Edo se intenzivno bavi i koncertnim promocijama koje su ga odvele na mnoge lokacije, a isti je promovisao i početkom jula na City Groove festivalu u Podgorici

1089 pregleda 1 komentar(a)
Detalj iz spota: Edo Maajka, Foto: Printscreen Youtube
Detalj iz spota: Edo Maajka, Foto: Printscreen Youtube

Novi materijali bosanskohercegovačkog repera Eda Maajke fanovi su iščekivali s nestrpljenjem, a album je odmah po objavi dobio sjajne kritike i postao dosljedan nasljednik bendovskog “Puta u plus”.

Albumom “Moćno” Edo se vratio klupskom zvuku i baziran je na moćnim beatovima njegovog dugogodišnjeg saradnika Matka Šašeka Kooladea.

”Letimo iznad” novi je singl i četvrti spot s Edovog novog albuma. Njegovi gosti na ovoj traci dio su kolektiva TDKM, reperi Tibor i Burky čiji se stihovi idealno nadovezuju na Edove.

Prilično je izražen onaj pravi old-school rap kojim Maajka još jednom potvrđuje svoj status na regionalnoj hip-hop sceni.

”S Burkijem sam već sarađivao na pjesmi ‘Volim te’ prije dosta vremena, na albumu “Balkansko, a naše”, a s Tiborom mi je ovo prva saradnja. Provjerite mladog repera Noti Limuna koji je takođe dio TDKM ekipe, ima odličan album i gost sam mu na pjesmi ‘Moneypenny’”, poručio je Edo Maajka.

”Imati spot s Edom na neki mi je način ostvarenje dječačkih snova. Stvar je super ispala i Edo je više puta izrazio želju da i vizualno zaokružimo tu priču. Pošto inače sve svoje spotove radimo sami, a trenutno živimo na istom kvartu, predložio sam mu da se okupimo s prijateljima i rep kolegama u blizini Maksimira i samo pustimo da nas vodi druženje i zabilježimo to kroz jednostavne kadrove repovanja u kameru i prepuštanja muzici bez puno filozofiranja. S Edom je saradnja protekla glatko i bio je otvoren za sve ideje, a nadam se da ćemo ovakvo nešto ponoviti i na idućim izdanjima”, ispričao je Tibor u ime cijelog kolektiva. U snimanju su učestvovali i Koolade, te Guzo, Mat, Danex - novi umjetnici i producenti koji stvaraju pod okriljem TDKM-a.

Od objave albuma ovog proljeća, Edo se intenzivno bavi i koncertnim promocijama koje su ga odvele na mnoge lokacije, a isti je promovisao i početkom jula na City Groove festivalu u Podgorici.

”Album odlično prolazi kod publike, na koncertima i streaming servisima. Promovisaću ga i u sklopu ovogodišnjeg November festa, 5.11. u zagrebačkoj Tvornici kulture. Na bini će uz mene biti DJ Oli Dobolli i nekoliko gostiju pa dođite da zajedno Letimo iznad”, poručio je Edo za kraj.

Bonus video: