Prepoznatljivim temama i jakim rifovima razmrdali publiku

Ovim koncertom proslavili su deceniju na sceni, te su tokom dva sata napravili presjek dosadašnje diskografije

5818 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Rijetko koji izvođač/bend je uspio da u sali KIC-a Budo Tomović drži publiku na nogama od prve do posljednje pjesme, ali srpskom bendu Artan Lili to je sinoć pošlo za rukom.

Još od prvih taktova pjesme „Priča“ publika u sali je odlučila da stojeći isprati koncert, te nije bilo potrebe da se članovi benda oglašavaju sa „ruke gore“ ili „prati ritam“, jer publika je sve to sama odrađivala.

Ovim koncertom proslavili su deceniju na sceni, te su tokom dva sata napravili presjek dosadašnje diskografije benda Artan Lili. Publika je sa njima u glas pjevala numere sa početka karijere, ali i one novije, te su se smjenjivali hitovi među kojima su „Šta bi bilo da sam ja“, „Salonac“, „“Srce“, „Foliram“, „Jutro“, „Rokenrol poslije rokenrola“.

Prepoznatljivim temama i jakim rifovima držali su publiku razigranu tokom čitave večeri, te su sa numerom „Maca“ i porukom „Ne dozvolite da vam životi zavise od idiota“ planirali da završe druženje. No, publika je htjela još.

Za razliku od drugih izvođača koji se brzo vrate na bis, članovima sastava Artan Lili trebalo je nekoliko minuta, kao da su željeli da budu sigurni da se publika neće predomisliti. Odlučili su da umjesto pjesmom ili dvije, koliko muzičari obično sviraju kad ponovo izađu na scenu, publiku počaste čitavim setom pjesama, a salom KIC-a odzvanjale su „Ispod kože“, „Na mišiće“, „Samo ja“, „Najbolje što znam“.

A onda je došlo vrijeme da još jednom provjere reakciju publike, povukli su se sa scene, ali aplauz ih je vratio na istu. Drugi bis donio je prvu pjesmu koju su snimili - „Džoni“, a nastup u Podgorici, nakon skoro dva sata završili su pjesmom „Nije svejedno“ uz obećanje da će uskoro doći opet.

Bonus video: