Jasna Jovićević u Tivtu, Baru i Podgorici

Njeni nastupi, od kojih je prvi večeras u u Tivtu, dio su manifestacije „Mjesec poštovanja džeza“ u Crnoj Gori
53 pregleda 0 komentar(a)
Jasna Jovićević, Foto: Promo
Jasna Jovićević, Foto: Promo
Ažurirano: 18.04.2018. 15:41h

Jasna Jovićević, saksofonistkinja, flautistkinja i kompozitorka iz Srbije, uz pratnju seksteta Flow Vertical, održaće mini turneju po Crnoj Gori.

Njeni nastupi, od kojih je prvi večeras u Zbirci pomorskog nasljeđa Porto Montenegra u Tivtu od 20 sati, dio su manifestacije „Mjesec poštovanja džeza“ u Crnoj Gori (Jazz Appreciation Month in Montenegro) JAM 2018, pod ogranizacionom logistikom NVO Jazz Art iz Podgorice.

Jovićevićeva, čiji će album uskoro objaviti izdavačka kuća FMR Records iz Engleske, sa pratećim sastavom svira u Baru sjutra veče u (Dvorac kralja Nikole u 19.00) i u podgoričkom KIC-u Budo Tomović, u petak, 20. aprila od 21 sat.

Završila je Muzičku akademiju “Franc Liszt” u Budimpešti, a magistrirala je kompoziciju na Univerzitetu “York” u Torontu. Nakon decenije bavljenjem jogom, koja je postala integralni dio njene muzike, prošlog ljeta napravila je svoj projekat Flow Vertical.

Ona muziku definiše kao vibraciju zvuka koja je vodi kroz vidljivo i nevidljivo, kreira i briše iluziju, proširuje prostor i vrijeme, vodi je kroz mrak.

Muzičarkin trenutni uzor i inspiracija je umjetnica Marina Abramović.

Članovi seksteta Flow Vertical, uz Jovićevićevu (kompozicija, saksofon, bas klarinet, spacedrum), su Filip Krumes (violina), Rastko Popović (viola), Dejan Božić (violončelo), Nemanja Mihailović (fagot), Uroš Šećerov (perkusije).

Bonus video: