Uspješan početak "Rockstrikcije": Podgorička publika uživala uz Vranjkovića i Autogeni trening

Organizator Janko Popović kazao je da su u planu još dva koncerta u jesenjem i zimskom periodu

7628 pregleda 0 komentar(a)
Sa nastupa Vranjkovića i benda, Foto: Blažo Hajduković
Sa nastupa Vranjkovića i benda, Foto: Blažo Hajduković

Ljubitelji rok muzike sinoć su u Podgorici, u okviru prvog koncerta iz serijala Rockstrikcija, imali priliku da uživaju u tročasovnoj svirci beogradskog kantautora Nikole Vranjkovića sa bendom, kao i nastupu crnogorskog sastava Autogeni trening.

Vranjković i bend izveli su numere dobro poznatog repertoara - iz vremena djelovanja benda Block Out, sa Vranjkovićevih samostalnih albuma, kao i nekoliko numera sa EP izdanja “Teorija zabave”.

Organizator Janko Popović kazao je da su u planu još dva koncerta u jesenjem i zimskom periodu, prenosi Mediabiro.

“Prostor nekadašnjeg Titeksa je idealan za ovakva dešavanja, jer ne zavisimo od vremena. Uradili smo odličan posao, i u tome nam je pomoglo prethodno iskustvo sa Festivalom kulture Zabjelo. Vranjković je imao koncert od tri sata, što je velika stvar i jako nesvakidašnja za našu publiku”, kazao je on.

Popović je istakao da je glavni cilj festivala davanje prostora domaćim bendovima, te da su ovakvi događaji idealno mjesto gdje se crnogoroski muzičari mogu upoznati sa bendovima iz regiona, i na taj način, kako je kazao, biti u prilici s njima uspostaviti saradnju.

“Ovog puta smo pozvali prijatelje, muzičare koji su uspjeli da na relaciji Crna Gora – Srbija uspostave saradnju i rade. To se desilo prije desetak godina, sada je ta muzička relacija dosta slabija, i mi radimo na jačanju tih veza”, rekao je Popović.

Frontmen Autogenog treninga Dino Kapetanović kazao je da su na crnogorskoj sceni prisutni već dvadeset godina, te da ga dobra energija publike na koncertu i nije iznenadila.

“Ne želim da budem lažno skroman, ovakvu reakciju publike sam i očekivao jer u Podgorici nismo svirali tri godine. Autogeni trening i Podgorica su jedno, tako da je ovakav odziv i dobra atmosfera bila potpuno očekivana”, poručio je on i dodao da je izuzetno zadovoljan organizacijom događaja.

Vranjković je nakon koncerta istakao je zadovoljstvo zbog odlične reakcije publike.

“Raduje me što sam u prilici da vidim mnogo poznatih drugara, publike, i ne znam šta bih više poželio od toga. Uživao sam u koncertu Autogenog treninga, iz čijih pjesama i tekstova zaista može dosta da se nauči”, kazao je on.

Kada je posrijedi opstanak rok bendova, i njihova zastupljenost u medijima, Vranković ističe činjenicu da, nažalost, na svojim koncertima nikada nije vidio nijednog ministra kulture.

“Malo sam u nezahvalnoj situaciji da o tome govorim, jer iza sebe imam dosta publike koja zna svaku riječ mojih pjesama koje sam napisao i prije trideset godina, a i sada. Muzika je moj poziv, nešto čime se bavim, i opstajemo dugi niz godina”, zaključio je Vranjković.

Muzičko veče otvoreno je di-džej setom Peđe Radovića.

Bonus video: