Kad želim da se opustim, uživam u baladama

Manekenka Sandra Marković otkriva uz kakvu muziku voli da šeta pistom, ali i šta pjeva sovjim klincima...

3443 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Jelena Bujišić
Foto: Jelena Bujišić

Crnogorska manekenka Sandra Marković uspjela je da tokom godina izgradi karijeru, ne samo u našoj zemlji, već je radila i brojne modne manifestacije po Evropi. Po pisti najviše voli da šeta uz energičnu muziku, dok balade bira kad želi da se opusti. Priznaje da voli i narodnjake, posebno u kafani, te otkriva uz koje to numere lomi čaše...

Ovo je njena plejlista:

Prva pjesma koju pamtiš iz djetinjstva?

Prva pjesma koju pamtim iz djetinstva je od Milice Brajović “Okreni jastuk”. Tada je neizostavan dio djetinstva bio festival “Zlatna pahulja”, a Milica je bila jedna od učesnika… Moje drugarice i ja smo sve simpatije povezivale sa tom pjesmom.

Prva kaseta ili CD koji si kupila zbog neke pjesme?

Prvi CD koji sam kupila je tačnije izdanje svih albuma “Bijelog dugmeta”. Omiljena sa tog CD i zbog kojeg je i kupljen je “Ružica si bila”. Podsjeća me na odeljenje, razne ekskurzije…

Idealna romantična pjesma?

Idealna romantična pjesma koju jedna žena može da posveti svom partneru i generalno po mom mišljenju najromantičnija je od Aleksandre Kovač - “Da te volim”. Sve riječi iz te pjesme i način na koji je pjeva su iz srca i baš ih osjećam.

Pjesma koju rado puštaš na žurkama?

A to je već teže pitanje jer ih ima mnogo. Od neizostavnih narodnih hitova koje svi mi slušamo, ma koliko pričali da nismo “narodnjački tipovi” do nekih legendarnih starih pjesma od stranih izvođača. Evo nekolike “Supergirl” od Ramonnsa, “Hotel California” od Egelsa, a što se tiče domaćih “Svijet voli pobjednike” od hrvatske grupe Colonia i čitav repertoar narodnjaka!

Pjesma koju si najviše slušala na repeat?

Pa, mislim da sam od svih najviše puta ponovila i čula “It’s My Life” od grupe “Jon Bon Jovi”. Svi smo bilo zaleđeni tom pjesmom, a i dan danas je hit. Kao tinejdžeri svi smo se povezivali sa tim singlom i mislili da smo najpametniji i da možemo sve sami, dovoljno zreli da brinemo sami o svom životu.

Pjesma koju najčešće pjevušiš?

Svaki dan je to druga pjesma, s obzirom na to da svi pjevamo ono što prvo čujemo tog dana. U posljednje vrijeme to je “Rekla si mi da ne voliš zimu” u izvođenju Peđe Jovanovića, a do skoro me je držala i pjesma iz filma o Tomi Zdravkoviću “Ponoć”.

Najbolja pjesma za hodanje po pisti?

Generalno obozavam dobar zvuk kad je u pitanju pista. Volim energično hodanje, brz i jak korak. Svaki put je muzika različita, ali najupečatljivije su bile Dj Sliink - Putcha Back In It, Baauer - Yaow!, Jay Fay & Ra Cailum - Bonker.

Pjesma uz koju se opuštaš?

Kad želim da se opustim uživam u baladama. Stari hitovi ex-yu i stare strane balade su moj izbor. Obožavam pjesmu “Everything I Do” od Brajana Adamsa. Ona me smiruje.

Pjesma koja te asocira na ljubav?

Pjesma koja me asocira na ljubav je istoimena pjesma od Sergeja Ćetkovića “Ljubav”. Isto kao što sam osjetila pjesmu od Aleksandre Kovač koju žena posvećuje svom muškarcu, tako me je privukla i ova pjesma od Sergeja.

Omiljena kafanska?

Omiljena kafanska “Zanela me svetla velikog grada” - Šaban Šaulić i “Ej dragi dragi božurove sadi - Kosovski božuri”. Tu se lome čaše (smijeh).

Koja te pjesma podsjeća na porodicu?

Pjesma koja me podsjeća na Cetinje, na moj grad, moju porodicu je od Zorana Kalezića “Tamo đe se gusle čuju”. U toj pjesmi je obuhvaćena sva ljubav, i prema majci, i prema svom rodnom mjestu.

Pjesma koja ti sviđa, ali ne želiš da priznaš?

Kod mene nema tih problema, ako mi se nešto sviđa, onda svi to znaju. Tako da što se tiče pjesma, ono što mi se ne sviđa ne nalazi se u mom telefonu. Mada, rijetko koja pjesma može da mi zasmeta.

Pjesma koju više ne možeš da slušaš?

Svaku pjesmu mogu da čujem milion puta, i stvarno sa muzikom nemam nikakav problem. Muzika je ono što me pokreće i bez čega ne mogu.

Koju pjesmu smatraš najboljom prazničnom?

Na praznike me podsjeća pjesma “All I Want For Christmas Is You”- Džastina Bibera i Maraje Keri, kao i “Let it snow” Frenka Sintare. Obožavam da ih pustim u pozadini dok dekorišem kuću za praznike.

Omiljeni ljetnji hit?

Omiljeni ljetni hit Dan Balan - “Chica Boom”.

Pjesma sa najboljim tekstom?

Pjesma sa najboljim tekstom je balada Parnog Valjka “Dođi”.

Koja je pjesma najbolja za prvi ples na vjenčanju?

Definitivno je to “Lutka” od grupe S.A.R.S.

Omiljena dječija pjesma?

Omiljene dječija pjesmica “Moja mama divno priča svake noći” (smijeh). Podsjeća me na moje djetinstvo i na odrastanje moje djece.

Kakva muzika je idealna dok voziš?

Kad vozim slušam glasnu muziku i volim vesele pjesme. Energične i pjesme koje mi dižu raspoloženje. Domaće, strane, narodne… sve je dobrodošlo samo da uz pjevanje put prođe brže.

Bonus video: