Žele da promovišu bluz

Kada nastupaju kao Dejan Ljujić Blues Squad drže se bluza, mada ga rado miješaju sa džezom

2044 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Privatna arhia
Foto: Privatna arhia

Muzičari braća Slaven i Dejan Ljujić sviraju u više formacija. Najprije su osnovali bend “Senkina đeca” sa kojim sviraju obrade pop, rok i fanki hitova, članovi su i Kuhinjajazz banda, a sad su pokrenuli novi projekat. U pitanju je bend Dejan Ljujić Blues Squad.

„Napravili smo bluz bend kao kontrateg džez projektima koje radimo. Svi smo ljubitelji te muzike, pa smo lako sastavili ekipu. Lider benda je Dejan Ljujić i po njemu se i zove sastav“, otkriva njegov brat Slaven Ljujić.

Pored njih dvojice bend čine još i Martin Đorđević, Danijel Petkovski i Enes Tahirović, a večeras će imati priliku da ih čuje i publika u podgoričkom lokalu Berlin od 22 sata i 30 minuta.

Kada nastupaju kao Dejan Ljujić Blues Squad drže se bluza, tvrdi sagovornik Vijesti, mada ga rado miješaju sa džezom.

„Ima i tih momenata u svirci kad mijenjamo trip iz džeza u bluz i obrnuto“, ističe Slaven, te dodaje da ova priča iz dana u dan postaje ozbiljnija, pa uveliko razmišljaju o autorskim kompozicijama.

„Razmišljamo da snimimo vokalno instrumentalni bluz album, ali to tek sljedeće godine. Trenutno su na repertoaru uglavnom poznate bluz kompozicije. Polako se bluz priča u Crnoj Gori širi. Naime, do sada je postojao samo jedan bend koji svira ovaj žanr i to u Kotoru, a sada napokon bluz bend imamo i u Podgorici. Ovo je pravac koji treba da zaživi, kao što se godinama trudimo da zaživi džez“, zaključuje Ljujić.

Bonus video: