Singl “Karavan” još jedan stepenik do novog albuma

Hrvatski bend Detour objavio sjetnu ljubavnu plesnu pjesmu kojom najavljuju početak završne faze šestog studijskog projekta

2009 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Nakon što su postigli uspjeh sa prethodnom pjesmom “Nekad je bilo bolje”, singl “Karavan” nastavlja kreativni put hrvatskog benda Detour i stiže na korak do novog albuma, čije objavljivanje očekujemo na proljeće sljedeće godine.

”’Karavan’ je sjetna ljubavna plesna pjesma i najavljuje početak završne faze realizacije albuma. To je šesti singl sa predstojećeg albuma i trenutno smo u realizaciji preostale četiri pesme. Plan je da do kraja godine imamo album spreman za štampu”, otkrio je autor, producent i frontman grupe Detour Nenad Borgudan.

On je obećao da će ovaj album biti dostupan i ljubiteljima gramofonskih ploča.

”S obzirom na to da ovaj put album izdajemo i na vinilu, nadamo se da će sve biti spremno na proljeće iduće godine”, dodao je on.

Pjesmu “Karavan”, grupa Detour snimila je u studiju Branimira Mihaljevića, a Nenad je ispričao i kako je do te saradnje došlo:

”Sasvim slučajno. Ton majstor u studiju gdje smo uvijek snimali imao je zdravstvenih problema upravo u razdoblju miksa i tada smo, pritisnuti rokovima, bili primorani da ga odradimo na drugom mjestu”, prisjetio se Borgudan.

On je ispričao da je do Mihaljevića došao preko menadžerke.

”Branimir nam je zajedno sa svojim sinom Markom napravio stvarno odličan miks, radilo se o pjesmi ‘Klaun’ i to je bila sjajna baza za daljnju saradnju. Nakon toga realizovali smo ‘Nekad je bilo bolje’, a sada i ‘Karavan’ koji je snimljen na tri različite lokacije (studija), a miks je radio Marko Mihaljević i to je recept za preostale četiri pjesme sa albuma”, ispričao je Borgudan.

Grupa Detour svojim fanovima za 2023. godinu, pored novih singlova i šestog studijskog albuma, priprema i brojne live nastupe širom regiona.

Bonus video: