Mogu da se uhvatim u koštac i sa modernim žanrom

Crnogorski pjevač Željko Vukčević objavio prvi samostalni singl “Mila moja” koji je za njega pisao kolega iz Dmoll benda Emel Franca

8784 pregleda 4 komentar(a)
Detalj iz spota, Foto: Printscreen Youtube
Detalj iz spota, Foto: Printscreen Youtube

Crnogorski muzičar Željko Vukčević jedan je od rijetkih crnogorskih pjevača koji se dobro snalazi u svim žanrovima. Kao neko ko posjeduje nevjerovatne glasovne mogućnosti, ali i tehniku pjevanja, najprije se kroz muzičko takmičenje “Zvezde Granda” predstavio baladama. A onda je već naredne sezone u istom takmičenju prikazao svu raskoš svog glasa, a gotovo da nije bilo žanra kojim je pokazao da ne može da vlada.

I dok je publika očekivala da će za prvi autorski singl izabrati neku moćnu pop baladu, Vukčević se odlučio da priredi iznenađenje, te je njegov prvi samostalni singl “Mila moja” rađen u modernom pravcu.

”Od kako sam se prvi put pojavio u ‘Zvezdama Granda’ ljudi su me vezali za one teške pop pjesme, najčešće balade. Međutim, vrijeme se mijenja, pa i muzika, i smatrao sam da mi je dozvoljeno da sa svoje 22 godine pratim trendove, jer smatram da mogu da se uhvatim u koštac i sa ovim modernijim žanrom. Na nastupima naravno pjevam sve, ali sam htio da moje prvo pojavljivanje bude iznenađenje. Tokom druge sezone u pomenutom takmičenju iz kruga u krug sam iznenađivao publiku koja je pozitivno reagovala na moje nastupe jer im je to bilo drugačije i neočekivano. To mi je bio pokretač i za ovu numeru, taj faktor iznenađenja”, kaže u razgovoru za “Vijesti” Vukčević.

Prošlo je dosta vremena od završetka takmičenja u kojem je Vukčević stigao do finala, a sve ovo vrijeme tražio je pravu pjesmu.

”Ovo je treća ili četvrta pjesma od svih koje sam pripremao. Imam dvije koje su već snimljene prije ove i koje su bliže mom fazonu. Međutim, kada je ova numera došla do mene u početku sam bio skeptičan hoću li uspjeti da je iznesem na pravi način jer i za mene je ovo bilo nešto potpuno novo. Međutim, već i u studiju sam iznenadio sebe i čim sam je snimio, znao sam da je to prvi singl sa kojim treba da krenem solo karijeru. Kasnije su mi to potvrdile i reakcije onih koji su imali priliku da je čuju prije zvaničnog emitovanja”, ispričao je Vukčević.

Ovu numeru za Vukčevića je pisao njegov kolega iz D-moll benda Emel Franca (tekst i koautor muzike sa Markom Drežnjakom koji potpisuje aranžman).

”Od starta smo znali da je Emel kompozitor i drago mi je zbog njegovog uspjeha u muzičkom šou IDJ. Rekao sam mu da kad bude imao nešto što misli da može biti za mene, da mi pošalje. Ovu numeru dobio sam relativno skoro, prije dva mjeseca i odmah sam odlučio da je snimim. Naravno, Emel je čitavo vrijeme bio sa mnom u studiju, i brzo smo je završili, a onda je uslijedilo snimanje spota. Kad je sve završeno, moja izdavačka kuća je izabrala datum”, otkriva kompletan proces Vukčević.

Na pitanje koliko će i u narednom periodu uspjeti da iznenađuje publiku, s obzirom na to da se i kroz takmičenja dosta istrošio sa idejama, Željko je istakao da je i sam razmišljao o tome.

”Današnja muzika pruža mogućnost za različitim stvarima. Moguće je spojiti pravce ili čak muzičare koji bi nekad bili nespojivi i na taj način dobiti nešto novo i iznenađujuće. Međutim, neću se toliko truditi u budućnosti da iznenađujem publiku, koliko da uvijek snimam ono što se meni sviđa”, obećava Vukčević kao i to da neće šarati sa žanrovima.

Vukčević
Vukčevićfoto: Zdravko Bajzek

”Mislim da to nije dobro, ali svakako neću bježati od modernih pjesama jer želim da me publika prihvati kao što me je prihvatila dok sam pjevao balade”, dodaje muzičar, te tvrdi da mu nije čak ni bilo teško naći pjesmu kojom bi pokazao vokalne sposobnosti.

”Svi mi znamo kako ko radi od autora i većina ima neku svoju ekipu. Međutim, ono što sam shvatio je da ne može pjesmu da mi piše neko ko me ne poznaje, ko ne zna kako pjevam i na koji način od mene može da izvuče maksimum”, smatra on.

Iako pored numere “Moja mala” ima još dvije snimljene, nije siguran kad će ih pustiti u etar.

”Za ovu jednu nijesam baš siguran da ću je ikad objaviti, bez obzira na to što je završena. Svi pjevači imaju neke pjesme koje su tokom karijere snimili, ali ih nikad nijesu objavili, a ja eto već na početku imam jednu takvu (smijeh). Što se druge tiče, u pitanju je moćna balada, standardni moj fazon i ne znam kada ću je objaviti jer to treba da se desi u pravo vrijeme. Do tada, čuvaću je u nekoj fioci”, zaključuje Vukčević.

Bonus video: