Pogledajte novi spot Rotka Stjuarta za numeru "On daje ti nešto"

Ovo je već treći singl crnogorske virtuelne zvijezde

6295 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Virtuelni junak iz Crne Gore Rotko Stjuart krenuo je u osvajanje kulturnog prostora regiona još prošle godine, ne birajući sredstva, ni vrijeme. To je dokazao prvim singlom “Igram sad”, koji je objavio u jeku korone.

I dok su mnogi muzičari izbjegavali da tokom pandemije objavljuju singlove, jer ih nijesu mogli promovisati, virtuelni umjetnik je iskoristio trenutak, i tako već prvim singlom “pokorio” regionalne top liste. Time je potvrdio kako i sam kaže “svoje grešne misli” da mučki i na brzinu može samo jednim pandemičnim hitom da napravi legendarni proboj na regionalnu muzičku scenu. U tome su mu pomogli plesači iz svih krajeva svijeta, koji su za potrebe tog spota zaigrali na njegovu zaraznu muziku.

Zahvaljujući ovoj pjesmi Rotko je nominovan za festival Muzzik Video Awards, te je u konkurenciji za Video novog izvođača osvojio nagradu.

Ništa manje nije bio zapažen i Rotkov prethodni singl “Na pirun pipun”, kojim je ovaj virtuelni umjetnik samo učvrstio svoje mjesto na muzičkoj sceni.

Danas u 12 časova na portalu Vijesti biće promovisana Rotkova nova pjesma “On daje ti nešto”, za koji Stjuart potpisuje muziku i tekst, dok je Studio Psychasso bio zadužen za aranžman i miks. Mastering je radio Vladan Popović Pop, dok je bas dionicu svirao Kotoranin Dragan Ivanović član benda Van Gogh.

Za novi singl “On daje ti nešto” Rotko je snimio zanimljiv spot za koji je bio zadužen Zoran Marković Zonjo. Direktor fotografije i kolora je Miodrag Marković, a montažu istog napravio je Đuro Mihaljević.

Ni u ovom spotu se ne pojavljuje Rotko, pa su tako ulogu aktera preuzeli Petar Popović, Jelena Kontić, Vanja Ukšanović, Nina Vuksanović, Emina Katana, Auset Mitchell, Marija i Anja Rašović.

Rotko Stjuart
foto: Printscreen YouTube

Sa prva dva singla uspio je da skrene pažnju iz čitavog regiona, te Rotko Stjuart u intervjuu za Vijesti priznaje da je osjećao veću odgovornost kad je u pitanju novi singl, jer je smatrao da treba sve to da opravda.

Koliko je publici interesantniji Rotko Stjuart zbog toga što je virtuelna zvijezda i krije identitet?

Mislim da se publika u Crnoj Gori i regionu nagledala samopromovisanih umjetnika. Neka to moja muzika radi umjesto mene. A i čini mi se da bi mi bilo hladno sa otkrivenim identitetom.

Za sada se zna da je Rotko Podgoričanin. Hoćeš li na kraju otkriti publici ko si s obzirom na to da se u drugoj numeri pojavljuje čitav bend?

To nije moj bend, platio sam im po 20 eura da se pojave u spotu. Ukupno 100.

Sa prvim singlom predstavljen je i Rotkov crtež koji je odradila Čarna Obrenović. Koristiš li ga i dalje?

Naravno, taj crtež je moj avatar.

Na kraj drugog singla “Na pirun pipun” može se čuti jedna Rotkova pjesma. Da li je upravo to novi singl koji ćeš promovisati večeras u podne?

Sjajno zapaženo, svaka čast!

Je li ukapirao region šta je pirun, a šta pipun?

Region na-ba-da (smijeh).

Ovoga puta Rotko pjeva o neuzvraćenoj ljubavi. S kojima se to ljubavnim problemima susrijeće naš virtuelni umjetnik?

U nekim svojim pjesmama, a očekujte ih još mnogo, Rotko pjeva o neuzvraćenim ljubavima, dok u svojoj prvoj pjesmi ‘Igram sad’ pjeva o svojoj ljubavi Sanji. I još igram jer je moja.

Zonjo stoji iza spota za treći singl “On daje ti nešto”. Kako je došlo do saradnje sa njim?

Rotku je trebao spot, Zonju je trebala pjesma. Imali smo odličnu saradnju sa Zoranom Markovićem i radujemo se promociji spota.

Od starta od žanrova najviše forsiraš fank. Jesi li i koliko uspio da ga popularizuješ kod nas?

Nisam, tek ću, Rotkovo vrijeme tek dolazi... Stay tuned.

Bonus video: