Stefanovski nastupio sa Bitoljskim kamernim orkestrom: Počeli smo da sviramo zbog rokenrola, ne zbog narodne muzike

Na repertoaru su se našli neki od najpopularnijih hitova rok i rokenrol muzike: "Stairway to Heaven", "Highway to Hell", "Thunderstruck", "Shook me all night long", "Kashmir", čuveni hit Boba Marlija "No woman no cry"...
0 komentar(a)
Vlatko Stefanovski, Foto: Kotor Art
Vlatko Stefanovski, Foto: Kotor Art
Ažurirano: 24.07.2018. 10:59h

Popularni gitarista, osnivač grupe Leb i sol, jedne od najpopularnijih u bivšoj Jugoslaviji, Vlatko Stefanovski nastupio je sinoć na na KotorArtu s Bitoljskim kamernim orkestrom u sali centra za kulturu "Nikola Đurković".

Kako je saopšteno iz PR službe Međunarodnog festivala Kotor, zajednički projekat Stefanovskog i Bitoljskog kamernog orkestra "Rock symphony & Vlatko Stefanovski" obradovao je ljubitelje rok muzike.

Na repertoaru su se našli neki od najpopularnijih hitova rok i rokenrol muzike: "Stairway to Heaven", "Highway to Hell", "Thunderstruck", "Shook me all night long", "Kashmir", čuveni hit Boba Marlija "No woman no cry", kao i mnogi drugi.

"Čuo sam za KotorArt. Znam da se bave finom muzikom i finim umjetnostima. Drago mi je što sam bio dio KotorArta na ovaj rokerski način, ali rok je ništa manje art nego druge art forme. Uživao sam večeras svirajući za Kotorane i druge goste. Ovakvi koncerti nam služe kako bi se vratili lektiri. Da se prisjetimo zašto smo počeli da sviramo gitare. Počeli smo da sviramo zbog rokenrola, ne zbog narodne muzike. Nju smo kasnije otkrili. Ovo je lektira i lijepo je sa vremena na svrijeme vratiti se nekim starim rifovima u numerama", rekao je Stefanovski nakon koncerta.

Bonus video: