Duplo singl izdanje Retrospektive

Muziku ovog benda definiše spoj pop melodija, modernih beatova i retro synth zvuka

1242 pregleda 0 komentar(a)
Retrospektiva, Foto: Strahinja Filipović
Retrospektiva, Foto: Strahinja Filipović

Pop sastav Retrospektiva objavio je duplo singl izdanje koje čine pjesme “Deo” i “Svi su čudni”.

”Prošlo je više od godinu dana kako smo objavili naš debi album ‘’Priče sa hard disca’, pa je došlo vrijeme da krenemo u neke nove avanture. Ove godine smo svirali u većim gradovima u Srbiji i dobili smo feedback od publike kakvu Retrospektivu najviše vole. Neke nove pjesme smo svirali na koncertima, ali smo se odlučili da numerama ‘Deo’ i ‘Svi su čudni’ započnemo novo poglavlje. Tako ostajemo vjerni svom senzibilitetu i izrazu, a sa druge strane publika na nastupima može dobro da se provede”, rekli su članovi Retrospektive o pjesmama.

Pored ekipe iz Retrospektive, na ovim pjesmama potpisuju se i muzičar i producent Andrija Gavrilović poznatiji kao A.N.D.R., kao i Ana Protulipac za koje momci iz benda kažu da su prvi saradnici koje zovu kada spremaju novi materijal.

Za pjesmu “Deo” snimljen je i spot koji potpisuje Zoran Rašić, jedan od najbližih saradnika benda. Ono što ovaj spot čini drugačijim od prethodnih je to što je ovo prvi spot u kome se pojavljuju Aleksandar, Luka i Dušan (Retrospektiva). Scenario, režiju i produkciju potpisuje Retrospektiva, dok u glumačkoj postavi možete vidjeti još neka poznata lica iz svijeta muzike. Retrospektiva najavljuje da će svoj drugi album objaviti kao seriju duplih singl izdanja i da je “Deo + Svi su čudni” prvo izdanje u nizu.

Autorski pop sastav Retrospektiva osnovan je 2019. godine u Beogradu. Njihovu muziku definiše spoj pop melodija, modernih beatova i retro synth zvuka. Iza njihovih pjesama stoje autentičan muški vokal, funky bas i savremeni muzički programing. Retrospektivu čine Aleksandar Stevanović, Dušan Paunković i Luka Samardžija.

Nakon nekoliko singlova i albuma ‘’Priče sa hard disca’,’ objavljenog prošle godine u oktobru, pop sastav Retrospektiva započeo je svoju promo turneju zajedno sa muzičarem i producentom A.N.D.R. sa kojim su u toku ove godine izdali nekoliko pjesama. Njihov zajednički nastup odnio je simpatije publike u Domu omladine, na ljetnjoj pozornici Kalemegdana, CEBEF-ovoj koncertnoj seriji “Atrium Sessions”, Gradić festu, Kaleidoskopu kulture, kao i u klubovima Beograda, Novog Sada, Niša, Kragujevca, itd...

Bonus video: