Budva - najbolji izbor za doček Nove godine

Budva je dokazala ne samo da doček Nove godine na otvorenom može imati kontinuitet, već da taj grad može biti i najprepoznatljivija novogodišnja turistička destinacija u regionu

18480 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Opština Budva
Foto: Opština Budva

Turistička organizacija opštine Budva postarala se da i ove godine Budva organizuje najbolji doček Nove godine u cijelom regionu. Doček koji je postao tradicija. A Budva je dokazala ne samo da doček Nove godine na otvorenom može imati kontinuitet, već da ovaj grad može biti i najprepoznatljivija novogodišnja turistička destinacija u regionu. Ne postoji poznata muzička zvijezda iz regiona koja nije poželjela zdravlje, sreću i uspjeh desetinama hiljada ljudi okupljenim na budvanskom trgu. Tako će biti i ove godine!

Budva NG
foto: Opština Budva

Tri nezaboravne novogodišnje noći

Trodnevni program u Budvu će, i ove godine, dovesti hiljade posjetilaca željnih najboljeg provoda, najkvalitetnijeg muzičkog zvuka, ali i najljepše dnevne atmosfere, uz zvuke klasične muzike i kapućino na pjeni od mora.

Dubioza kolektiv, Marko Nastić, Stellarcompanion i Denis Sulta, jedan od najboljih evropskih DJ-eva mlađe generacije, uz lokalnu podršku DJ Burkakke-a i DJ Chbx-a, zagrijaće atmosferu 30. decembra.

Budva NG
foto: Opština Budva

Najljepše želje sa Budvanima i njihovim gostima naredne večeri će, tačno u ponoć, podijeliti Gibonni, prije kojeg će nastupiti sve popularnija Konstrakta. Početak druge praznične noći obilježiće “Akademia” i “The Grupa” – primorske grupe čiji nastupi uvijek plijene pažnju publike.

Uz spektakularni vatromet i makedonsku zvijezdu Kirila Džajkovskog zakoračićemo u 2023. godinu. Sara Jo, Senidah i Dino Merlin zvijezde su treće budvanske novogodišnje noći koju će otvoriti gradski bendovi “Refugee Jesus & Apostles” i “Izi Bejb i Jack Lupino”.

Budva NG
foto: Opština Budva

Novogodišnji dani u Budvi više od dvije decenije su podjednako lijepi kao i noći. I ove godine posjetioci će uživati uz evergreen zvuke Gradske muzike, na koncertu koji će se održati 30. decembra u 14 sati, kao i u dječijim muzičkim numerama u izvođenju hora “D – moll”, koji je planiran za 31. decembar u 14 sati.

Da se tradicionalni koncert klasične muzike iskristalisao kao svojevrsni brend budvanskih novogodišnjih dana, pokazaće i ovogodišnji događaj, kada će, uz Mediteranski revijski orkestar, pod dirigentskom palicom Vilija Ferdinandija, 1. januara u 14 sati, na glavnom gradskom trgu, nastupiti, kako afirmisane, tako i mlade operske zvijezde: Jadranka Jovanović, Marko Kalajanović, Marijana Šovran, Emilija Minić, Armiliato Fabio, Chiara Giudice i Lana Asija Dabović.

Zašto je Budva najbolji novogodišnji izbor?

Zato što pored najpopularnijeg dočeka Nove godine sa velikim muzičkim zvijezdama na glavnom gradskom trgu, budvanski hotelijeri organizuju glamurozne najsvečanije večeri i programe u svojim hotelima.

U hotelu “Splendid” tokom tri novogodišnje noći će nastupiti Hari Mata Hari, Petar Grašo, Marina Visković i Katarina Grujić, dok će se u hotelu “Palas”, za sjajno raspoloženje gostiju pobrinuti Ana Bekuta, Goran Karan, Aco Pejović, Jelena Rozga, Dženan Lončarević i Milica Pavlović.

Turistička organizacija opštine Budva - organizator besplatnih novogodišnjih dešavanja na trgu ispred Starog grada, koji svake godine događajima dodaju kvalitet više - obećavaju da će turistička metropola Crne Gore i ove godine biti najbolji izbor.

Budva NG
foto: Opština Budva

PROGRAM

30.12.2022.

14.00h

Gradska muzika Budve

20.00h

Dubioza kolektiv

DJ Burkakke

DJ Chbx

DJ Denis Sulta

31.12.2022.

14.00h

Hor “D mol”

20.00h

Akademia

The Grupa

Konstrakta

Gibonni

Kiril Džajkovski

01.01.2023.

14.00h

Koncert klasične muzike – Mediteranski revijski orkestar & solisti

20.00h

Refugee Jesus & Apostles

Izi Bejb & Jack Lupino

Sara Jo

Senidah

Dino Merlin

VIDIMO SE U BUDVI!