Guns N’ Roses tužio Teksas Guns and Roses – firmu koja prodaje oružje

Kompanija je pod spornim nazivom registrovana u Hjustonu 2016. bez ikakvog odobrenja, licence ili saglasnosti benda, navodi se u tužbi

2619 pregleda 0 komentar(a)
Guns N’ Roses, Foto: Shutterstock
Guns N’ Roses, Foto: Shutterstock

Američki rok bend Guns N' Roses tužio je kompaniju koja vodi internet prodavnicu oružja Teksas Guns and Roses, navevši u podnesku američkom saveznom sudu da je firma nezakonito svom nazivu pridodala naziv grupe.

Advokati benda tvrde da firma koja vodi onlajn prodavnicu vara potrošače, navodeći ih na pomisao da posao ima neke veze s grupom.

"Guns N’ Roses, razumljivo, ne žele ni na koji način da budu povezani s tuženim, trgovinom vatrenim oružjem“, kaže se u tužbi, prenosi N1.

Takođe, tvrdi bend, "taj diler oružjem iznosi političke stavove povezane s propisima i kontrolom vatrenog oružja koji mogu izazvati podjele“.

Guns N’ Roses, osnovan 1984, jedan je od najuspješnijih bendova svih vremena, član Rokenrol Kuće slavnih od 2012. godine. Članovi grupe su Eksl Rouz, Sol "Sleš“ Hadson i Majkl "Daf“ Makejgan.

U tužbi piše da internet trgovinom oružja Teksas Guns and Roses upravlja firma Village Florist LLC i prodaje vatreno oružje, municiju, optičke nišane, pancirke i slično.

Kompanija je pod spornim nazivom registrovana u Hjustonu 2016. bez ikakvog odobrenja, licence ili saglasnosti benda, navodi se u tužbi.

Advokati benda traže suđenje s porotom, sudsku zabranu korišćenja naziva internet prodavnice i zasad nespecifikovanu odštetu.

Bonus video: