U Ulcinju nastupaju Sergej Ćetković, Alban Skenderaj, Mark Luis sa bendom, Sevdah baby...

Najavio je da će i najmlađi imati svoje programe koje će biti organizovani u saradnji sa predškolskim ustanovama

3052 pregleda 2 komentar(a)
Foto: TO Ulcinj
Foto: TO Ulcinj

U Ulcinju će od 15. decembra do 10. januara biti održana manifestacija "Sweet December", u okviru koje će nastupiti muzičari iz Crne Gore i regiona poput Sergeja Ćetkovića, Albana Skenderaja, Marka Luisa sa bendom, Sevdah baby, Ledri Vule, Milfa Hunters, Dj Sardia, Lanterne…

"Ovogodišnja manifestacija biće organizovana pred doček Nove godine nizom koncerata za sve generacije, tako da će svi imati priliku da uživaju uz zvuke tradicionalne, pop, rok i džez muzike. Naravno, biće prisutni i muzički izvođači i grupe iz našeg grada koji će upotpuniti čitav program", kazao je predsjednik lokalne Turističke organizacije (TO) Ćazim Hodžić.

Hodžić i predsjednik Opštine Ulcinj Omer Bajraktari predstavili su cijelokupan program manifestacije navodeći da se prvi put u Ulcinju organizuje takav kulturno-zabavni program, koji će obilježiti Božićne i Novogodišnje praznike

"Pošto su svi drugi gradovi na primorju fokusirani na doček Nove godine, a mi zbog finansijske situacije nijesmo u mogućnosti da budemo konkurentni za 31. decembar i 1. januar, vjerujemo da možemo da se pohvalimo manifestacijom koja će oživjeti Ulcinj u ovom periodu, a kojom možemo privući goste iz cijelog regiona”, kazao je Hodžić.

Naveo je da Ulcinj kao nijedna druga Opština ima potencijal da privuče čitav region.

"Pa će i ciljno tržište ove manifestacije biti gosti iz svih zemalja u okruženju. Siguran sam da će se nastaviti sa organizovanjem manifestacije i u godinama pred nama, te da ćemo postati konkurentni i gradovima u regionu. Vjerujem da će ova manifestacija dati veliki doprinos gradu", kazao je Hodžić.

Najavio je da će i najmlađi imati svoje programe koje će biti organizovani u saradnji sa predškolskim ustanovama.

Iz TO su ranije najavili da će na Maloj plaži, Novogodišnji bazar sa drvenim kućicama biti centralni praznični kutak gdje će se nuditi topli napici, slatkiši, razna pića i tradicionalna jela.

"Svi građani ali i posjetioci će moći da osjete duh Božićnih i Novogodišnjih praznika i uživati na šetalištu otvorenog srca sa društvom i porodicama. Za doček nove 2023, na trgu neće biti živa muzika ali će dobra atmosfera i duh praznika nastaviti opet nakon novogodišnjeg dočeka gdje ćemo zajedno sa Opštinom takođe organizovati brojne koncerte do 10.januara”, saopšteno je iz TO.

Bonus video: