Poslušajte "Parla Piu Piano" u izvođenju Tamare Rađenović

Radi se o numeri iz kultnog filma "Kum", koji ove godine slavi 50 godina od snimanja

5954 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Crnogorska operska umjetnica Tamara Rađenović objavila je novi spot. Za samo 24 sata od objavljivanja video za singl "Parla Piu Piano" vidjelo je preko 30.000 ljudi.

Radi se o ekranizaciji čuvene numere iz kultnog filma "Kum", koji ove godine slavi 50 godina od snimanja.

Kompozicija "Parla Piu Piano" je jedna od 10 najpoznatijih pjesama svih vremena, vanvremenski hit Nina Rote, za koji je aranžman za orkestar uradio Bojan Mladenović.

U ovom visokobudžetnom spotu je, osim raskošnog muzičkog talenta i opojne emocionalne snage mlade operske dive, izražen i glumački dar Tamare Rađenović, koja je i glavna glumica u spotu. Tamarin anđeoski lirski sopran na poseban način „boji“ kompoziciju i publici prenosi snagu duboke emocije.

Muzička podloga za spotove je snimljena u Kolarčevoj zadužbini u Beogradu, gdje je učestvovalo 65 članova Simfonijskog orkestra i 20 članova Hora Makris pod dirigentskom palicom maestra Predraga Goste.

Spotovi su snimani na lokacijama u Crnoj Gori koje su do sada rijetko viđene u javnosti i neotkriveni su dragulji prirode. Na nekima od lokacija do sada niko nikada nije snimao, što kompletnoj produkciji daje poseban ekskluzivitet.

Spot su režirali Dejan Senić i Branko Maljević.

U realizaciji i produkciji je, kao i u prethodnom spotu "Mercè, dilette amiche", koji je izašao prošlog mjeseca, poseban lični pečat dao izvršni producent Momčilo Zeković Zeko. Zeković je bio posebno inspirisan ovim projektom, dao je cijelog sebe i vodio računa o najsitnijem detalju.

Ova sinergija je rezultovala angažovanjem poznatog crnogorskog glumca Slobodana Marunovića, prvaka Crnogrskog narodnog pozorišta, mladih glumaca Anđele Marunović i Marka Gardaševića. Osim njih u spotu je učestovalo preko 70 statista.

Pod vođstvom doajena crnogorskog glumišta Slobodana Marunovića glumci gledaoce vode u neki drugi svijet.

Parla Piu Piano će biti izvedena i na novogodišnjem gala koncertu soprana Tamare Rađenović 27. decembra u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine.

Bonus video: