Zarobljeni duhovi radnika

Indie-rock atrakcija KOIKOI snimila neobičan spot za numeru “Hrast”

2210 pregleda 0 komentar(a)
KOIKOI, Foto: NEMANJA-KNEZEVIC
KOIKOI, Foto: NEMANJA-KNEZEVIC

Beogradska indie-rock atrakcija KOIKOI predstavila je video singl “Hrast”, četvrti sa prošlogodišnjeg debitantskog albuma “Pozivi u stranu” (Moonlee Records), kojeg je u produkciji Vrabac Film snimio reditelj Nikola Stojanović sa direktorom fotografije Mladenom Teofilovićem.

U spotu za pjesmu “Hrast” pratimo četvoricu radnika (članove benda), koji kao aveti tumaraju kroz distopijski zaboravljeni i napušteni dom zdravlja.

”Kroz proces i obilaske lokacija pronašli smo kontekst, koji bi u jednoj rečenici mogli sažeti: duhovi radnika su zarobljeni i bijesni što su napušteni i zaboravljeni. Tekst ‘Hrasta’ nas je inspirisao za ‘narativ’ spota, koji je čudan, ritualan, koji se tiče nekog kolektiva i poziva na neku vrstu pobune. Intuicija nas je vodila i slike su došle same od sebe, bez pretjeranog razmišljanja o značenju. A muzika nas je odvela vizuelno u drugi pravac, a to su neonska svjetla, dinamična, koja se mijenjaju u ritmu pjesme i koja su u suprotnosti sa narativom”, ispričao je reditelj spota Nikola Stojanović.

Članovi benda ističu da su na snimanju spota pokušali da dočaraju atmosferu među zavjerenicima ili lovcima.

”U kontrastu je odnos jakog i stabilnog bita koji sve vrijeme lagano ubrzava i tvrdih semplova nasuprot troglasa i epski obrednog teksta”, ističu članovi benda.

Bend KOIKOI nominovan je među 15 finalista za Music Moves Europe Awards (prvi bend iz Srbije ikada), koje organizuje najveći evropski showcase festival Eurosonic Noorderslag u Groningenu, na kojem će 19. januara 2023. da nastupe u kultnom klubu Vera.

Bonus video: