Pjesma „Decembar” nosi snažnu poruku

Kantautorka Hristina objavila numeru “Decembar” za koju je spot snimala na Durmitoru

5011 pregleda 0 komentar(a)
Hristina, Foto: Stefan Krasić
Hristina, Foto: Stefan Krasić

Nakon uspješnog prvenca “Sami zajedno”, mlada kantautorka i producentkinja Hristina napravila je još veći iskorak u sopstvenu intimu pjesmom “Decembar”. Slušaoci će sami otkriti koliko je Hristinina pjesma bliska svakome od nas zbog niza emocija u koje zadire.

Teško je opisati osjećaje koje pjesma daje u samo nekoliko riječi, ali zato su vrlo dobro dočarani u spotu najbolje produkcije u kojem glavnu ulogu ima Hristina. Nastao je u režiji Stefana Krasića, u prekrasnom Nacionalnom parku “Durmitor”. Kadrovi koji oduzimaju dah svojom će simbolikom prenijeti još bolji dojam snažne poruke koju “Decembar” nosi.

”’Decembar’ je pjesma o depresivnom stanju koje se pogoršava za vrijeme praznika. Praznično raspoloženje i kontakt sa svijetom u tom periodu postaju neizdrživ napor pa osamljivanje postane način da se osoba skloni od bolnih okidača i bar na kratko umiri. Ipak, okrivljavanje decembra za sve krije to zrno nade da će na kraju doći doslovno ili metaforičko proljeće koje će ugrijati svijet i izvana i iznutra. Nadam se da će pjesma pomoći ljudima da shvate da nisu sami i da će je shvatiti kao zagrljaj, podršku i nadu da nas čeka proljeće”, objasnila je Hristina koja nam tu intrigu prenosi svojim pahuljasto nježnim vokalom.

Muziku i tekst simultano je napisala Hristina, a bogati aranžman proizašao je iz saradnje Draška Popovića, Andreje Stojić i Hristine. Novom pjesmom se Hristina bliži objavi svog albuma prvijenca nazvanog “Bedem”, a album će objaviti u saradnji diskografskih kuća Croatia Records i PGP-RTS.

Bonus video: