Preminuo Massimo Savić

Od Massima su se na društvenim mrežama emotivnom objavom oprostile supruga Eni i kćerka Mirna

44046 pregleda 72 komentar(a)
Savić, Foto: Printscreen YouTube/ RTS Koncerti
Savić, Foto: Printscreen YouTube/ RTS Koncerti

Massimo Savić (60), hrvatski muzičar, preminuo je u Zagrebu, a tužnu vijest potvrdili su iz Aquarius Recordsa, prenosi Večernji.hr.

Od Massima su se na društvenim mrežama emotivnom objavom oprostile supruga Eni i kći Mirna.

"Naš tata, suprug, ponos i ljubav, Massimo Savić, napustio nas je nakon kratke, ali herojske borbe. Iako je otišao s ovoga svijeta, u našim će dušama živjeti vječno; nasmijan, topao, snažan, pun ljubavi i satkan od umjetnosti. Zauvijek ćemo biti tvoje cure. Eni i Mirna", piše u njihovoj objavi.

Kako piše Večernji, Massimo je rođen 6. juna 1962. godine u Puli, a srednju školu završio je u Zagrebu gdje je i započeo muzičku karijeru.

Kao vođa legendarne new wave/synth-pop grupe "Dorian Gray" 1983. izdaje prvi album - Sjaj u tami, te dvije godine kasnije drugi album Za tvoje oči.

Grupa se proslavila ponajviše zahvaljujući fenomenalnom prepjevu grupe Walker Brothers The sun ain't gonna shine anymore, ali i upečatljivom glasu Massima Savića.

Zaokret u karijeri napravio je sa art pop i rock projektima poput albuma na engleskom jeziku Elements ili vokal u grupi Metal Guru, uz istovremeno objavljivanje petog albuma - Benzina 1995.

Pet godina kasnije, Savić je objavio novi album "Massimo". Uzlazna putanja karijere počela je 2002. kad je potpisao ugovor sa "Aquarius Recordsom" koji mu izdaje album “Vještina”.

Željan povratka u bend polako je okupio ekipu. "Alkemičari” se okupljaju i pjevač kreće sa serijom koncerata. Nastaje album "Vještina II".

Albumi su to koji su ga vratili u sam vrh hrvatske pop-rock muzike. Sredinom 2011. godine, Massimo objavljuje ogroman hit "Iz jednog pogleda".

Ta pjesma doživjela je ogroman uspjeh i danas ima čak preko 15 miliona pregleda na Jutjubu.

Jubilej 30 godina karijere obilježio je 2013, a koncert karijere održao je u Areni Zagreb 2022.

Bonus video: