Prvi "label showcase" u Podgorici

Pored Bube i Pim Secle-a gosti će biti u prilici da čuju i mladog crnogorskog kantautora Jovana Aleksića koji će uživo izvesti neobjavljenu traku "Dodir"

3841 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Crnogorska etiketa elektronske muzike "Save For After Midnight" koju vode dva producenta i DJ-a Buba i Pim Secle (Miloš Bulajić i Vesko Lazović) organizuju prvi "label showcase" u subotu 7. januara u Greenmill Podgorica sa početkom u 18 časova.

Pored Bube i Pim Secle-a gosti će biti u prilici da čuju i mladog crnogorskog kantautora Jovana Aleksića koji će uživo izvesti neobjavljenu traku "Dodir" koju je radio sa Veskom i Pelzensers-om (Peko Joković)

Sve više svjetskih izdavačkih etiketa organizuju svoje label showcase-ove. Šta podrazumijeva label showcase i šta vas je pokrenulo da i vi organizujete?

"Label showcase je u suštini zabava koju organizuje izdavačka etiketa sa gostima DJ-evima koji će vrtjeti svoju autorsku muziku koja je, ili će biti izdata na toj etiketi. Buba i ja smo vrlo brzo prepoznali to kao izuzetan vid promocije, obzirom da smo prošle godine pripremili nekoliko albuma koje ćemo objaviti tokom 2023. godine na našoj etiketi Save For After Midnight, što na kompilaciji, što na EP albumima", kaže Lazović.

Ša pripremate kao sledeće izdanje i šta se mijenja u distribuciji i prodaji elektronske muzike globalno?

"Početkom februara očekujemo izlazak Bubinog i mog EP albuma na našoj etiketi, a već u martu imamo kompilacijski EP album sa trakama nekoliko producenata sa svih strana svijeta kao što su Orchid, The Provincials, Amar Redžović i drugi. Što se tiče distribucije albuma sa naše etikete izuzetno smo srećni što možemo da najavimo da ćemo od ove godine sva naša izdanja prodavati direktno kupcima sa fer posrednikom i konačno imati punu kontrolu nad autorskim pravima u digitalnom i fizičkom formatu kao što je vinil ploča", najavljuje Lazović.

Najavili ste i gosta Jovana Aleksica? Kako je došlo do saradnje?

"Jovan Aleksić, Pelzensers (Peko Jokovic) i ja smo prošle godine uradili zajedničku traku "Dodir" ali kako Jovan studira u Novom Sadu do sada nismo imali prilike da je izvedemo na nastupima i čim se ukazala prilika Jovan je sa oduševljenjem prihvatio da učestvuje u ovom projektu i da je uživo izvede", rekao je Lazović.

Koji su vasi planovi za 2023. godinu?

"Save For After Midnigh "label showcase" koji organizujemo u Greenmill-u je prvi u nizu. Naša ideja je da za početak ugostimo talentovane prijatelje regionalne DJ-eve i producente. U opticaju imamo mnogo lijepih lokacija koje su nam interesantne za ovu ideju, jer Crna Gora ima te mikro klime i lokacije koje su idelne za ovakva snimanja. Što se naših izdanja tiče, obojica smo bili izuzetno aktivni tokom prošle godine i jedva čekamo da ljubitelji elektronske muzike čuju šta smo im pripremili i ne samo na našoj etiketi već i na nekim globalno poznatim izdavačkim kućama. Sve u svemu očekujemo jednu vrlo interesantnu godinu sa puno nove muzike", naveo je Bulajić.

Bonus video: