Bjesovi i Vrpca na drugoj Rockstrikciji u Kolektoru

U prostoru nekadašnjeg Titeksa u Podgorici, publiku željnu kvalitetnih svirki, četvrtog februara očekuje vrhunska muzika

2292 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Drugo izdanje Rockstrikcije biće održano četvrtog februara u Podgorici, u Kolektoru, prostoru bivšeg Titeksta, najavljuju organizatori.

Nakon nastupa Nikole Vranjkovića i Autogenog treninga u novembru, publiku željnu dobrog rokenrola i kvalitetnih svirki sada očekuje novi talas dobre energije i još bolje muzike. Festival kulture Zabjelo na Rockstrikciju i ovog puta dovodi kombinaciju lokalnog rok zvuka i regionalne legende i najavljuju nastup uvijek vrhunskog benda Bjesovi i podgoričke Vrpce.

"Legendarni Bjesovi su od početka privukli pažnju neobičnom postavom sa dva pjevača, brižljivo osmišljenim nastupima, prepoznatljivim i ličnim tekstovima. Imali su i veliku muzičku podlogu u okvirima grandž muzičkog pravca čiji su prirodni dio, a postava se uglavnom mijenjala prema potrebama i zamislima dvojca koji je grupu i osnovao, Zorana Marinkovića i Gorana Marića. Bjesovi su do danas izdali šest albuma", navodi se u saopštenju.

Trenutnu postavku čine: vokal Zoran Marinković, gitaristi Slobodan Vuković i Ivan Kovačević, bas gitarista Marko Marković i Nikola Jovanović za bubnjevima.

Vrpcu čine: gitarista Miloš Pejović, basista Danilo Pendo, bubnjar Ivan Bakić i vokal Braco Subotić.

"Kroz angažovane tekstove, muzika podgoričkog benda Vrpca nosi prepoznatljivu finesu alter roka, sa jasnim uticajima, ali i ličnim pečatom, gdje je estetika ključni motiv za interakciju sa publikom. Vrpca održava svoj izraz u vremenu najturbulentnijem od svih, prijemčiv svakoj duši koja hoda u bržem ili sporijem ritmu bilo kog grada", ističu organizatori.

Zagrijavanje za drugu Rockstrikciju priprema FM Mirda, koji će prije njih ukrstiti svoj bogat izbor gramofonskih ploča i urbanog zvuka.

"Ljubitelji dobrih svirki će organizaciju ovog serijala moći da podrže sa 10 eura, koliko iznosi cijena ulaznice u pretprodaji. Ulaznice se mogu kupiti od 18. januara u Itaka Library baru (bivši Karver) i Čarobnoj kuhinji Gandalf (bivši radio Skadar, Vučedolska ulica). Na dan događaja ulaznice će biti moguće kupiti u Kolektoru, po cijeni od 12 eura", poručuju organizatori događaja.

Bonus video: