Konkurs za mlade crnogorske muzičare

Direktor PJF Vinko Mihajlović kazal je da je zahvaljujući odabiru muzičara, ne samo ove godine, nego i svih prošlih, uključujući i domaće, festival u Petrovcu dobio na značaju
102 pregleda 0 komentar(a)
Petrovac Jazz Festival, Foto: Eva Medigović
Petrovac Jazz Festival, Foto: Eva Medigović
Ažurirano: 20.09.2017. 12:37h

Organizatori Petrovac Jazz Festivala (PJF) pozvali su sve mlade muzičare iz Crne Gore da se prijave i učestvuju u jedinstvenom projektu “Hitch On Music Exchange”, koji organizuju njihovi partneri iz Poljske.

Kako su objasnili „Hitch On Music Exchange” je projekat koji je podijeljen u dva dijela - na takmičenje/konkurs i showcaase.

“Takmičenje/konkurs je napravljeno za debitovanje muzičara do 33 godina starosti, a samo najboljima (tri mlada muzičara) organizatori će pomoći da snime svoj prvi CD. Showcase je projekat koji je namijenjen profesionalnim muzičarima koji žele da svoj posao, projekat, bend ili zadnja pjesma budu priznati od strane 'Hitch On Music Exchange' internacionalnih partnera. Oni su predstavnici priznatih festivala, jazz klubova i izdavačkih kuća”, istaknuto je u saopštenju.

Direktor PJF Vinko Mihajlović kazal je da je zahvaljujući odabiru muzičara, ne samo ove godine, nego i svih prošlih, uključujući i domaće, festival u Petrovcu dobio na značaju.

“Svih ovih godina bili smo podstrek mladim muzičarima koji su odabrali džez da se još više trude i istraju u tome. Naša misija je uvijek bila da predstavimo afrmisane i mlade muzičare iz Crne Gore na festivalu kao i poslije njega, a ova saradnja koju sada imamo od ove godine će samo proširiti priču i na druge meridijane”, kazao je Mihajlović.

Naglasio je da kao promoteri, ne samo jazz festivala, već i Crne Gore zahvaljujući partnerstvima koje imaju sa drugim sličnim manifestacijama, pružiće šansu mladim muzičarima da se čuju i van granica naše zemlje.

“Osim festivala u Poljskoj imamo u planu da i na 'Nišvillu' takođe prezentujemo naše muzičare kao i u drugim zemljama gdje god to budemo mogli. Nadamo se da će i naše Ministarstvo kulture kao i Turističke organizacije i ostali subjekti osjetiti veliki značaj i pomoći naše mlade snage kako bi kroz njihov rad prezentovali našu zemlju svuda u svijetu”, poručio je Mihajlović.

Zainteresovani za sve informacije oko učešća mogu kontaktirati organizatore na mejl petrovacjazzfestival@gmail.com, a od njih će dobiti uputstva kako da se prijave.

Prijave su do devetog oktobra kada se konkurs zatvara na globalnom nivou. Festival i takmičenje u Poljskoj će biti prvog vikenda decembra.

Bonus video: