Klepton pod maskama u Herceg Novom

On će prvi put posjetiti Crnu Goru i nastupiti na Winter Flower-u, žurki koja će biti održana u okviru 54. po redu Praznika mimoze

2784 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Exit Winter Flower
Foto: Exit Winter Flower

Jedan od najpoznatijih umjetnika svjetske haus scene Klepton, koji i dalje ostaje misterija skrivena iza autentične maske, a sve sa ciljem da se percepcija njegove muzike ne prepliće sa njegovim likom, obilježiće žurku pod maskama na Praznik mimoze.

On će prvi put posjetiti Crnu Goru i nastupiti na Winter Flower-u, žurki koja će biti održana 25. februara u Herceg Novom, u okviru 54. po redu Praznika mimoze.

Ovoj proslavi kraja zime i početka proljeća u organizaciji Exita i Turističke organizacije Herceg Novi pridružiće se i Konstrakta se bendom Zemlja Gruva, Katarina Bogićević Kejt i DJ-evi P.S. i Bodzie.

Klepton noseći masku postiže to da ga obožavaoci haus i teh žanrova identifikuju prvenstveno po prepoznatljivom, dubokom zvuku koji nosi dozu melanholije protkanu fankom.

"Radi se o igranju sa identitetima, a to je veliki faktor u muzici i popularnoj kulturi – mogućnost da se ponovo kreirate iz albuma u album, da unesete različite stvari u svoj univerzum i svoju priču, da svaki put uzmete drugačiji lik”, objasnio je u jednom od ranijih intervjua.

Godinama unazad jedan je od hedlajnera prestižnih svjetskih festivala kao što su Coachella, Lollapalooza, Ultra Music Festival, Tomorrowland, Creamfields, Rock in Rio, Hideout i mnogih drugih.

Njegove konceptualne „The Masquerade” žurke, od kojih je svaka svojevrsni bal pod maskama sa različitom temom i vrhunskom produkcijom, osvojile su gradove širom planete – od Los Anđelesa, Las Vegasa, Njujorka i Majamija, preko Londona, Berlina i Amsterdama do Londona i Ibice.

Bonus video: