Novi Skrillexov singl na vrhu jedne od globalno najuticajnijih top lista

Sve pjesme biće objedinjene na dvostrukom albumu koji izlazi ove godine, a koji je Skrillex najavio već 1. januara, uz opis QFF/DGTC 2023

6807 pregleda 0 komentar(a)
Skrillex, Foto: Facebook/Skrillex
Skrillex, Foto: Facebook/Skrillex

Koliko novih pjesama možeš predstaviti u tri nedjelje, a da sve osvoje svijet? Sudeći po Skrillexu – barem tri. Poslednja od njih, kolaboracija s Bobbyjem Rapsom – "Leave Me Like This" – strjelovito je uletjela na prvo mjesto Beatportovih Top 100, jednu od onih top lista koje stvaraju globalni hajp. Čini se da je to talas koji samo raste i vodi ka onome što se moglo naslutiti već prvih dana januara – 2023. će biti Skrillexova godina.

Skrillex with Bobby Raps "Leave Me Like This" stigao je nakon dva singla - "Rumble", na kom su se Skrillexu pridružili Fred again.. i MC Flowdan, i "Way Back" sa PinkPantheress i Trippie Redd-om. U novom hitu gost je američki reper, pjevač i tekstopisac Bobby Raps, a traku je "pojačao" i čuveni "Oh my God!" sempl sa kultnog EP-ja "Scary Monsters and Nice Spirites". Euforična i emotivna "Leave me Like This" spaja UK bassline sa Skrillexovim originalnim zvukom, toliko prepoznatljivim da se na neviđeno pogađa da iza nje stoji Sonny Moore.

Nezaustavljivi niz do sada objavljenih traka Skrillex će nastaviti singlom "Real Spring", koji je najavio na društvenim mrežama. Na ovom izdanju pridružio mu se švedski reper, pjevač i producent Bladee.

Sve pjesme biće objedinjene na dvostrukom albumu koji izlazi ove godine, a koji je Skrillex najavio već 1. januara, uz opis QFF/DGTC 2023. "QFF" je za sada nepoznatog značenja, dok se "DGTC" povezuje sa producentovim tvitom "Don’t Get Too Close" iz 2022. godine, što bi moglo biti ime albuma.

Poslednji album koji je Skrillex objavio, "Recess" iz 2014. godine, redefinisao je svjetsku muzičku scenu, dostigao četvrto mjesto na Billboard 200 top listi i maestralnom producentu donio jednu od čak osam Grammy nagrada, što je rekord kada je u pitanju elektronska muzika, a kojim je nadmašio neke od vodećih svjetskih muzičkih zvijezda, među kojima su Ed Sheeran i Maroon 5.

Bonus video: