Bijonse favorit za Gremi, među voditeljima i prva dama SAD-a

Bijonse je dobila devet nominacija u glavnim kategorijama za album, pjesmu i snimak godine, čime je došla ispred kalifornijskog repera Lamara koji je dobio osam nominacija

4002 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Američke nagrade Gremi, muzički ekvivalenti Oskara, biće dodijeljene kasno večeras u Los Anđelesu, a najviše nominacija, u devet kategorija ima pjevačica Bijonse ispred repera Kendrika Lamara, britanske pop dive Adel i folk-rok pjevačice Brendi Karlajl.

Bijonse je favorit sa albumom "Renaissance". Dobila je devet nominacija u glavnim kategorijama za album, pjesmu i snimak godine, čime je došla ispred kalifornijskog repera Lamara koji je dobio osam nominacija. Slijede Adel i Brendi Karlajl koje su dobile po sedam nominacija.

Ceremoniju će ponovo voditi humorista Trevor Noa, a među voditeljima će biti i prva dama SAD Džil Bajden.

Među nominovanima u kategoriji otkriće godine su Lato, Muni Long i Omar Apolo, tri američka izvođača koje je aplikacija TikTok sama označila kao najbolje mlade umjetnike na svojoj platformi. Na tom spisku se nalazi i italijanska pop-rok grupa Maneskin.

Nagrada Gremi, ustanovljena 1959. godine, godišnje je priznanje za izuzetne doprinose u muzici i diskografiji, koje dodjeljuje američka Akademija za diskografsku umetnost i nauku.