Porin za životno djelo Massimu Saviću

"...Zaista je bio sjaj u tami, osoba koju su kolege cijenile i voljele, a publika mu je bila odana od prvog do zadnjeg, preranog, trenutka“

3044 pregleda 0 komentar(a)
Foto: : Filip Krainčanić/Nova.rs
Foto: : Filip Krainčanić/Nova.rs

Porin za životno djelo ove godine pripašće posthumno Massimu Saviću, umjetniku posvećenom publici, emociji i izvrsnosti, odlučio je Upravni odbor Porina.

„Porin za životno djelo dodjeljuje se onim umjetnicima koji su svojim trudom, radom, uspjesima i nagradama obilježili hrvatsku muziku, upisali se u istoriju i direktno doprinijeli kulturi. Dodjeljuje se onima koji su ostavili trag koji se ne zaboravlja, čiji vokal pamtimo, čije nam se interpretacije urežu zauvijek u sjećanje i koji imaju ono nešto. Odnos s publikom, harizmu, talenat koji se rijetko rađa. Jedan od tih bio je i Massimo“, stoji u saopštenju u kojem je Upravni odbor Porina istakao da ove godine, nažalost posthumno, dodjeljuje Porin za životno djelo upravo njemu, umjetniku posvećenom publici, emociji i izvrsnosti.

Broj muzičkih nagrada Porin koje je osvojio za života, impresivan je, a najviše ih je osvojio u kategoriji najboljeg muškog vokalnog izvođenja, njih čak deset.

„Massimo je zaista bio sjaj u tami, osoba koju su kolege cijenile i voljele, a publika mu je bila odana od prvog do zadnjeg, preranog, trenutka“, istakli su iz Upravnog odbora Porina.