Foto: Printscreen

Pjesma koja je na prvo slušanje opčinila i Danijela i publiku

Crnogorski muzičar promovisao još jednu numeru sa albuma “Dvije strane”. U pitanju je singl “Soba bez zavjesa” modernijeg zvuka koju potpisuje Albino

11484 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Nakon što je numerom “Napadam” pokazao da se odlično snalazi i kad je u pitanju noviji zvuk, crnogorski muzičar Danijel Alibabić objavio je još jednu numeru sa albuma “Dvije strane”.

No, za razliku od pomenute, singl “Soba bez zavjesa” teško je svrstati u jedan žanr, jer ima primjesa i popa, ali i modernog zvuka. O tome koliko je bilo teško uskladiti sve, a da se u njoj pronalazi i da može da je iznese na pravi način Alibabić u razgovoru za “Vijesti” otkriva:

”Ova pjesma me je opčinila na prvo slušanje i čim sam čuo demo odlučio sam da će biti moja. Moram priznati da je ovo pjesma koja me je zadržala najduže u gluvoj sobi. Poznat sam po tome da kada snimam pjesme, dolazim apsolutno spreman i otprilike snimanje traje 30 minuta maksimum. Međutim, ‘Sobu bez zavjesa’ sam snimao četiri sata jer, kako ste i sami primijetili, potpuno je drugačiji manir pjesme od svih koje sam do sada snimao i trebalo mi je vremena da sažvaćem sve ono što ova pjesma zahtijeva, a to je da dikcija ne bude savršena, da krajevi fraza budu kraći i da nema vibrata i ispjevavanja. Moram priznati da mi se dopalo, iako sam ja više za taj stari sistem i školski primjer tačnog pjevanja”.

Pomenuta numera svega je nekoliko dana u etru, a reakcijama je zadovoljan.

”Dovoljan podatak da sam sa ovom pjesmom ušao u trending govori da je već postala hit i da je ljudi slušaju. Razlika između ‘Sobe bez zavjesa’ i ‘Napadam’ je sto je ‘Soba’ komercijalnija u smislu da će bolje prolaziti na terenu, u šta sam se uvjerio i na svojim nastupima, dok je ‘Napadam’ skroz art i nju će najviše voljeti oni koji imaju istančan ukus i vole umjetnost na pravi način. Obje pjesme u spotu povezuje ta umjetnička crta i to me raduje. Dao sam publici nesto drugačije, inovativno što do sada nisu imali prilike da vide ni od mene ni od kolega iz naše zemlje. Svjestan sam da će biti potrebno vrijeme da shvatimo koliko sam otišao ispred našeg vremena u produkcijskom smislu”, pohvalio se sagovornik “Vijesti”.

Njegov album “Dvije strane” donijeće ukupno 10 pjesama, pet u pop-fazonu, a pet “različitih modernih žanrova”. Kad je moderan zvuk u pitanju, Danijel je dao šansu i mladim autorima, pa “Sobu bez zavjesa” potpisuje Albino.

”Pohvalio bih Albina koji je uradio za mene dvije kompozicije, njegovog saradnika Ajzija koji je pisao tekstove. Iskreno, mislio sam da nisam tip koji je spreman da škakljive tekstove donese na pravi način, ali kad zagrebete, poruka koja se šalje je snažna. Interesantna je priča da dok sam snimao Albinove pjesme, sugerisao mi je upravo to što sam pomenuo - da ovaj manir zahtijeva malo ‘prljavštine’ u smislu da ne mora baš svako slovo da bude ispjevano. Potrudio sam se da pogodim manir, ali i da ostanem dosljedan sebi i svom stilu. Pobornik sam toga, da dikcija i pravila vokalne tehnike moraju biti besprekorna, tako da smo se našli na nekoj zlatnoj sredini da budemo svi zadovoljni”, ispričao je Danijel koji je dugoočekivani album najavljivao još za početak novembra prošle godine. Međutim, riješio je da se prilagodi trenutnoj situaciji, pa će publika do fizičkog izdanja sačekati.

”Svjedoci smo toga da se brzo živi i da danas rijetko ko izdaje albume. U dogovoru sa saradnicima koji su stručnjaci za marketing i generalno digitalije, koje su budućnost našeg društva, donio sam odluku da kampanja albuma traje duže, tako što nećemo pustiti sve pjesme odjednom, nego ćemo publiku lagano voziti kroz ‘Dvije strane’. Izuzetno me raduje što su reakcije na sve pjesme pozitivne. Naredne koje najavljujem su pjesme koje se nalaze na B strani i to su dvije pop balade, jednu potpisuje Bojan Jovović, druga je moje autorsko djelo, dok je aranžmane i produkciju radio Mahir Sarihodžić, producent iz Bosne i Hercegovine. Obećavam da će to biti pjesme koje će trajati i za koje sam siguran da će ih publika voljeti”, zaključuje Alibabić.

Bonus video: