U2 nastupa u Vegasu bez bubnjara

Prvi put poslije četiri decenije ostali članovi irskog benda binu neće dijeliti sa Larijem Malenom Juniorom, koji je odsutan zbog zdravstvenih problema

3246 pregleda 1 komentar(a)
Pjevač grupe U2, Foto: Shutterstock
Pjevač grupe U2, Foto: Shutterstock

Čuveni irski rok sastav U2 najavio je za jesen niz koncerata u prostoru "Sfere" u Las Vegasu, gdje će prvi put poslije više od četiri decenije postojanja nastupiti bez bubnjara Larija Malena Juniora, koji će biti odsutan zbog zdravstvenih problema.

"Biće nam potrebno sve što imamo da priđemo ‘Sferi’ bez druga na bubnjarskoj stolici, ali Lari nam se pridružuje u dobrodošlici Bramu Van Den Bergu koji je sila na svoj način", saopštili su pjevač Bono Voks, gitarista Di Edž i basista Adam Klejton.

Ranije su mediji izvijestili da će se Malen tokom 2023. godine oporavljati od operativnog zahvata.

Bend, koji nije nastupao uživo već četiri godine, sada dolazi u tehnološki inovativni prostor "MSC Sphere" u Las Vegasu gdje će imati niz koncerata nazvanih "U2:UV Achtung Baby Live At The Sphere", posvećenih albumu "Achtung Baby" koji je objavljen prije više od 30 godina, tačnije 1991.

"Ne želimo da iznevjerimo ljude, posebno ne naše slušaoce… Istina je da nam nedostaju onoliko koliko izgleda da mi nedostajemo njima. Naši slušaoci su uvijek bili peti član benda. Konačno, nismo svirali uživo od decembra 2019. godine i moramo se vratiti na pozornicu da vidimo lica naših fanova ponovo", kaže se u saopštenju U2.

Kako je navedeno, "Achtung Baby" je pravi album, a "Sfera” je jedinstvena pozornica koja se pravi za U2 u pustinji i pravi prostor da se "iskustvo muzike uživo prenese na sljedeći nivo".

"’Sfera’ je više od prostora, to je galerija i muzika U2 će biti svuda po zidovima", ističu U2.

Bend će 17. marta objaviti album "Song of Surrender" na kome su ponovo snimili svojih 40 starih pjesama, zabilježenih na brojnim izdanjima od 1980. godine, a svaki član U2 je birao po deset svojih omiljenih pjesama benda. Do sada su se pojavile nove, "ponovo zamišljene" verzije "Pride (In the Name of Love), "With Or Without You" i "One".

Bonus video: