Reper Luka Bulatović ima novi spot: Jesmo socijala ali se trudimo

Teško je izuzetno baviti se repom ovdje, jer se ta vrsta muzike toliko i ne sluša. Kod nas su popularni narodnjaci, a za rep nije ostalo mjesta. Moj zvuk je baš tvrd zvuk, za koji takođe ovdje nema mjesta
179 pregleda 0 komentar(a)
Luka Bulatović, Foto: Privatna arhiva
Luka Bulatović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 16.09.2017. 20:03h

Podgorički reper Luka Bulatović, poznat kao član grupe „Otpisani“, predstavio je pjesmu „Ožiljci“ za koju je snimio i spot, a uskoro će, kako kaže objaviti i album.

"Pjesma je spremana više od godinu dana, jer sam pokušavao da svakoj rimi dam značaj“, kaže za „Vijesti“ Bulatović i objašnjava šta je želio da prenese publici:

"To što sam preživio, to što se trenutno dešava i što nas opisuje, to su svi naši ožiljci koje smo stekli tokom života i koje nosimo poslije u grob“.

Kako je otkrio, video je sniman na različitim lokacijama u Beogradu i u Podgorici.

"Za spot je bio zadužen moj kolega Aleksandar Ćuzović, kojem se veoma zahvaljujem, kao i Petru Žugiću, koji je radio miks, i sa kojim sam snimio i pjesme 'Uspori', 'Majka' i 'Cunami', a planiramo još dosta toga. On je, kao i Ćuzović, bio tu uz mene cijelo vrijeme i kad je bilo sunce i kad je bila kiša, što bi rekli“, istakao je reper.

U većini kadrova u spotu, Bulatović se vidi ispred murala posvećenom tragično preminuloj Kseniji Brković sa porukom „Vidjećemo se na drugoj strani, bez ožiljaka i nasmijani“, a reper odgovara da to nije slučajnost.

"Mislili smo da svakako povežemo taj grafit i rime koje su u spotu, jer i na njemu piše 'Vidjećemo se na drugoj strani, bez ožiljaka i nasmijani'“, objasnio je on, a zatim otkrio da Brković nije poznavao, ali je osjetio povezanost između njene priče i poruke koju nosi njegova pjesma.

Ni ružno, oblačno vrijeme koje dominira spotom nije slučajnost, ali kako Bulatović objašnjava to nije zbog simbolike.

"Bilo je lošeg vremena dok smo snimali, ali uspjeli smo sve da završimo. Sigurno je trajalo oko šest mjeseci. Izbjegavali smo lijepo vrijeme i čekali da bude oblačno da bismo mogli da snimimo, zbog kamere. Nema nikakve veze sa porukom pjesme“, odgovara Podgoričanin, koji će uskoro objaviti i album.

"Pjesma je dio albuma 'Životne rane'. Skoro je gotov, možda još na dvije numere da se završi produkcija, ostalo je da se snime još dva-tri spota i oni će, kao i album ubrzo ugledati svjetlost dana. Ako sve bude teklo po planu, trebalo bi da bude objavljen 21. novembra“, najavio je on i podijelio i nekoliko detalja u vezi sa predstojećeim albumom „Životne rane“.

"Biće tvrđi zvuk, što se danas baš i ne sluša, ukupno je deset pjesama. Svaka od njih imaće svoju životnu priču“, nagovijestio je reper, koji potom objašnjava zašto ih je snimao sam.

"Ovo je moj samostalan album. Na jednoj pjesmi imam gosta, ali ne bih još otkrivao ko je u pitanju. Sada sam samo ja 'Otpisani', jer se grupa raspala. Odlučio sam da preuzmem ime grupe, jer ostali više nisu željeli da se bave hip hopom“, otkrio je on.

Kako kaže, nakon objavljivanja albuma uslijediće nastupi, a Podgorica je definitivno u planu.

"Planirao sam gostovanja i po regionu. Moj drug, koji je radio na albumu i koji ga završava i ja, ćemo zajedno organizovati nastupe“, pojasnio je on.

Bulatović je naveo i da im „tokom ove tri godine niko nije pomagao, te da su sve radili sami“.

"Jesmo socijala, ali trudimo se“, komentariše Podgoričanin, koji smatra da je veoma teško baviti se hip hopom u Crnoj Gori.

"Teško je izuzetno baviti se repom ovdje, jer se ta vrsta muzike toliko i ne sluša. Kod nas su popularni narodnjaci, a za rep nije ostalo mjesta. Moj zvuk je baš tvrd zvuk, za koji takođe ovdje nema mjesta“, kaže on.

Bonus video: