Poslušajte Sejdefu majka buđaše u novom ruhu

Tanja Šeter predstavila prvu numeru iz projekta “Podgorički etno troptih” koji je posvećen glavnom gradu Crne Gore

6309 pregleda 15 komentar(a)
Foto: Vladimir Popović
Foto: Vladimir Popović

Crnogorska pjevačica Tanja Šeter danas u 10 časova na svom Youtube kanalu objavila prvu pjesmu iz projekta “Podgorički etno troptih”. U pitanju je numera omiljena ljubiteljima etno zvuka “Sejdefu majka buđaše”.

Iako je o Podgorici snimljeno puno pjesama, Tanja tvrdi da joj nije bilo teško da odabere one koje će uvrstiti u svoj etno troptih posvećen glavnom gradu Crne Gore.

”Ovaj projekat je za ovu priliku sveden na tri pjesme, i proizišao od jednog većeg u okviru kojega ćemo obraditi još nekoliko pjesama i time nadam se zaokružiti mogućnost da se pojavi i jedan etno album. Kod izbora sam se rukovodila da to budu moje omiljene pjesme”, kaže ona.

Cilj joj je bio da izvorne pjesme obradi u novom ruhu, a imala je pomoć stalnog saradnika Peđe Nedeljkovića koji je bio zadužen za aranžmane.

”Ovo je više neka ambijentalna, nego narodna muzika. Pravi etno zvuk. Aranžmani su potpuno drugačiji od onoga što sam ja dosad radila. Vjerujem da će se ovo ‘novo ruho’ starih pjesama dopasti i mojoj publici, kao i nekoj publici koja dosad nije slušala izvorni melos”, sigurna je Šeter.

Projektom koji je podržan od strane Sekrearijata za kulturu i sport Glavnog grada htjela je da ograbri mlađe da slušaju i bave se etno muzikom.

”Želim da ih pozovem da poslušaju ove naše stare pjesme. Da ih nauče. Sigurna sam da će ih zavoljeti ako budu imali prilike da ih slušaju. Mlade kolege vole neke druge muzičke žanrove i to je potpuno u redu, sigurno će doći momenat kada će ih zrelost i u životu i u karijeri usmjeriti ka lijepim izvornim pjesmama, a možda će oni imati i neke bolje ideje za obrade tih pjesma koje će se sačuvati od zaborava samo ako bude onih koji će ih publici prezentovati”, zaključuje Šeter.

M.V.

Bonus video: