Najvažnije je prenijeti emociju i pjevati iz duše

U hercegnovskoj dvorani “Park” danas od 11 časova biće upriličen muzičko-poetski program “Život žene je ljubav” u kojem će učestvovati i operska umjetnica Jovana Mustur Ražnatović

5061 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Vladimir Lukić
Foto: Vladimir Lukić

Muzičko poetskim programom biće proslavljen 8. mart Dan žena u Herceg Novom. Naime, u dvorani “Park”, u 11 časova, operska umjetnica Jovana Mustur Ražnatović, izvešće najljepše ljubavne melodije Španije, Italije, Rusije…

Klavirsku pratnju pružiće Dejan Krivokapić, profesor klavira, dok će stihove Konstantina Simonova, Desanke Maksimović, Vaska Pope, Bosiljke Pušić i svoje recitovati Teodora Kovač.

Pjesme koje će danas izvesti Jovana Mustur Ražnatović birala je po svom senzibilitetu, ali je ubijeđena da će i publika jednako uživati dok je bude slušala.

”Nije mi bilo teško da sastavim listu pjesama koje ću danas izvesti jer su u pitanju popularne klasične kompozicije iz Španije, Italije, Rusije. Takođe publika će imati priliku da u sklopu programa čuje i moje dvije pjesme koje su se uklopile u temu koncerta koji nosi naziv ‘Život žene je ljubav’. U pitanju su moje omiljene kompozicije koje sam i ranije izvodila na koncertima, a ovaj program baš je odabran posebno za 8. mart i drugačiji je u odnosu na onaj koje slušamo svakodnevno. Ljubav kao vječita inspiracija pjesnicima i kompozitorima i nama izvođačima”, kaže u razgovoru za “Vijesti” Mustur Ražnatović, te ne krije ponos što će u drugačijem ruhu predstaviti i svoje dvije kompozicije.

”Uz klavir zvuče jednostavnije, romantičnije ali kada se pjesma izvodi najvažnija je emocija i otpjevati je iz duše”, napominje Mustur Ražnatović.

Istog dana u okviru programa biće recitovana i poezija čiji je Jovana ljubitelj.

”Volim poeziju naročito Dučića, Šantića, Rakića... Poezija je muzika riječi, tako da se uklapa u zajedničku priču o ženi i ljubavi. Poezija nas uvijek oplemenjuje, nadahnjuje”, smatra sagovornica “Vijesti”.

Ovaj muzičko-poetski događaj biće organizovan u neobičnom terminu - preko dana od 11 časova, te muzičarka ne smatra da će isti uticati na posjećenost događaja.

”Termin je usklađen sa praznikom i namjera je da pokrene i one koji su zaboravili mali talas romantike. Možda neko od jutra do večeri smisli drugačiji poklon i provod za svoje dame. Zašto da ne započnemo dan lijepim osjećajima i damama ostavimo vremena da obave sve što treba na poslu, kući i nađu vremena za sebe i izlazak”, savjetuje Mustur Ražnatović, te priznaje da i sama uživa u prazniku posvećenom nježnijem polu.

”Volim 8. mart jer je praznik žena i slavi borbu ljepšeg pola za svoja prava. U odnosu na to kakav je položaj žena nekada bio kada u društvu nisu imale pravo glasa, mi smo danas u neuporedivo boljoj situaciji. Ima i danas mnogo nepravdi i mislim da treba uvijek da težimo ka boljem položaju da se izborimo za svoja prava. Želim svim ženama da poželim srećan 8. mart, da budu zdrave, hrabre, dostojanstvene i da budu primjer budućim generacijama”, poručila je Mustur Ražnatović.

Bonus video: